Tu jesteś:
4
Składniki
Sos belgijski do frytek (i nie tylko)
- 60 gramy cebula
- 5 łyżeczki majonezu, stołowych
- 3 łyżeczki ketchup, stołowych
- 1 łyżeczek ocet, stołowych
- 2-3 szczypty sól
- 2-3 szczypty pieprz, mielony
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
-
9
5
Przygotowanie
- Cebulę obrać i posiekać 1 minuta obr.8
Zgarnąć cebulę na dno"Blokada naczynia miksującego"
Do posiekanej cebuli doddać ocet.
Pozostawić na 3 minuty - Dodać majonez, ketchup, sól i pieprz.
"Mieszanie" obr. 1,5 czas 3 min.
krok 1
krok 2
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz