3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos belgijski do frytek (i nie tylko)


Wydrukuj:
4

Składniki

Sos belgijski do frytek (i nie tylko)

  • 60 gramy cebula
  • 5 łyżeczki majonezu, stołowych
  • 3 łyżeczki ketchup, stołowych
  • 1 łyżeczek ocet, stołowych
  • 2-3 szczypty sól
  • 2-3 szczypty pieprz, mielony
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    krok 1
  1. Cebulę obrać i posiekać 1 minuta obr.8
    Zgarnąć cebulę na dno Closed lid
    Do posiekanej cebuli doddać ocet.
    Pozostawić na 3 minuty
  2. krok 2
  3. Dodać majonez, ketchup, sól i pieprz. Gentle stir setting obr. 1,5 czas 3 min.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy