3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Smalec Wege z czerwonej fasoli z suszoną śliwką


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

Smalec Wege z czerwonej fasoli z suszoną śliwką

  • 1 puszki czerwonej fasoli, odsączonej (30 ml zalewy pozostawić) .
  • 1 cebula, przekrojona na 4 części
  • 1 ząbki czosnku
  • 1 jabłko, kwaśne, obrane, pozbawione gniazda nasiennego, pokrojone na ćwiartki

  • 6 śliwek suszonych, bez pestek
  • 1 łyżki majeranku
  • 3 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 łyżeczki octu winnego
  • 1 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej, słodkiej
  • 1 łyżeczki cząbru, suszonego
  • 3 liście laurowe
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • 2 kulki jałowca
  • 1 goździk
  • sól, pieprz do smaku
  • 50 g oleju
5

Przygotowanie

  1. Cebulę, jabłko, czosnek i śliwki włóż do Closed lid. Dodaj olej. Załóż miarę. Rozdrabniaj przez 5s/obr.5. Zgarnij kopystką na dno naczynia i duś 8 min. /120°C/obr. 1. Przełóż do miseczki i odstaw. Usuń liść laurowy, kulki i goździk. Do Closed lid włóż fasolę, dodaj 30 ml zalewy pozostawionej z odsączenia, sos sojowy oraz wszystkie pozostałe przyprawy. Miksuj przez 1 min. /obr. 5 - zwiększając stopniowo do 10. Dodaj zawartość miseczki. Mieszaj przez 2/s. /Counter-clockwise operation/obr. 3. Przelóż do naczynia i wstaw do lodówki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Najlepszy po schlodzeniu minimum 30 min. Przechowuj w lodówce, do 7 dni (jeśli dasz radę, bo nieziemsko dobry)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz