3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Smalec Wege z czerwonej fasoli z suszoną śliwką


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

Smalec Wege z czerwonej fasoli z suszoną śliwką

  • 1 puszki czerwonej fasoli, odsączonej (30 ml zalewy pozostawić) .
  • 1 cebula, przekrojona na 4 części
  • 1 ząbki czosnku
  • 1 jabłko, kwaśne, obrane, pozbawione gniazda nasiennego, pokrojone na ćwiartki

  • 6 śliwek suszonych, bez pestek
  • 1 łyżki majeranku
  • 3 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 łyżeczki octu winnego
  • 1 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej, słodkiej
  • 1 łyżeczki cząbru, suszonego
  • 3 liście laurowe
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • 2 kulki jałowca
  • 1 goździk
  • sól, pieprz do smaku
  • 50 g oleju
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Cebulę, jabłko, czosnek i śliwki włóż do Blokada naczynia miksującego. Dodaj olej. Załóż miarę. Rozdrabniaj przez 5s/obr.5. Zgarnij kopystką na dno naczynia i duś 8 min. /120°C/obr. 1. Przełóż do miseczki i odstaw. Usuń liść laurowy, kulki i goździk. Do Blokada naczynia miksującego włóż fasolę, dodaj 30 ml zalewy pozostawionej z odsączenia, sos sojowy oraz wszystkie pozostałe przyprawy. Miksuj przez 1 min. /obr. 5 - zwiększając stopniowo do 10. Dodaj zawartość miseczki. Mieszaj przez 2/s. /Obroty wsteczne/obr. 3. Przelóż do naczynia i wstaw do lodówki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Najlepszy po schlodzeniu minimum 30 min. Przechowuj w lodówce, do 7 dni (jeśli dasz radę, bo nieziemsko dobry)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Emily14:...

    Zgłoszony przez predygiernova na stycznia 27, 2020 at 00:53.

    Emily14:
    Bardzo się cieszę, że smakowało!
    W opisie wycięło wzmiankę o dodaniu liścia laurowego, goździka i kulek przed duszeniem. Niestety nie mogę zmienic przepisu, gdyż został dodany do "Przepisu dnia", więc nie ma możliwości jego edytowania. Widzę jednak, że wprawna Kuchareczka poradziła sobie 😜

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny smalczyk, bardzo bogaty smak,...

    Zgłoszony przez Emily14 na stycznia 26, 2020 at 16:58.

    Przepyszny smalczyk, bardzo bogaty smak, czestowalam przyjaciół, też wszystkim smakował! Dziękuję za przepis 😍

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Beata555:...

    Zgłoszony przez predygiernova na stycznia 17, 2020 at 23:11.

    Beata555:
    Dziękuję! Cieszę się, że smakował.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny.

    Zgłoszony przez Beata555 na stycznia 16, 2020 at 22:24.

    Przepyszny.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze