3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PASTA Z AVOCADO


Wydrukuj:
4

Składniki

250 g

SKŁADNIKI

  • sól
  • pieprz
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 30 g cebuli
  • 1 Dojrzałe avocado
  • 1 łyżeczka suszonego tymianek
  • 6
    3h 0min
    Czas całkowity 3h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki, prócz szczypiorku, wrzucić do Blokada naczynia miksującego. Zmielić 5s obr 5. Zgarność składniki na dno Blokada naczynia miksującego i powtórzyć czynność, aż do otrzymania konsystencji pasty. 

    Na koniec dodać szczypiorek, ewentualnie doprawić do smaku i wymieszać 3s obr 3.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Pastę najlepiej podawać z pomidorem, gdyż avacado w połączeniu właśnie z nim ma właściwości antyrakowe.

Pastę można przechowywać w lodówce. Aby nie ściemniała należy włożyć do środka pojemnika pestkę avocado. 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz