Tu jesteś:
4
Składniki
0 słoik/słoiki/słoików
*
- 75 gramów oleju
- 70 gramów octu
- 3 cebule średnie
- 2 łyżeczki sól
- 1000 gramów papryki czerwonej
- 15 strąków papryki ostrej
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Paprykę oczyścić, cebulę obrać. Przygotowana paprykę, papryczki i cebulę włóżyć do TM zmielić 8s obr.8. Dodać olej, ocet, przyprawić do smaku solą, na pokrywe założyć założyć koszyczek, gotować 40 minut 100 stopni obr.2.5. Przełożyć do słoiczków odwrócić do góry dnem, poczekać aż wystygnie.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJa paprykę-umytąi wytartą do sucha- kroję na...
Ja paprykę-umytąi wytartą do sucha- kroję na pół, cebullllle, kroję na plastry, 2 ząbki czosnku - skrapiam olejem/oliwa, ciut solę i posypuję pieprzem - to wszystko wstawiam do nagrzanego -góra/dół - 200 stopni piekarnika na 25 minut- papryka może mieć "przypaloną" skórkę. Paprykę obieram ze skóry, odcedzam ok.2 godzin na durszlaku i dopiero wtedy z upieczoną cebulą, czosnkiem i resztą produktów/przypraw miksuję. Wkładam do słoiczków i pasteryzuję- piekarnik 130 stopni, grzałka góra, dół, czas 60 minut.
Pasta jest pyszna i gęsta.
Hanna Gręda: pasta dość płynna. Varoma może...
Hanna Gręda: pasta dość płynna. Varoma może tu się lepiej sprawdzić.
Lidka Abramowicz:...
Lidka Abramowicz:
Zabrakło mi słoików, żeby zamarynować paprykę. Wymyśliłam pastę aby zmniejszyć ją objętościowo . Znalazłam przepis ... i czyj komentarz pod spodem ? Chociaż stary wpis ale znajomość nie taka stara😉. Polegam na Twoim poleceniu .
Pozdrawiam
Justyna Turewicz
przepis super!!! można podkreslić smak: jak w...
przepis super!!! można podkreslić smak: jak w przepisie "Przygotowana paprykę, papryczki i cebulę włóżyć do TM zmielić 8s obr.8. Dodać olej, ocet, przyprawić do smak......" przygotowaną cebule włożyć do TMzmielic 8sobr8. Dodać olej i 3,5min/varoma/obr1 pozniej dodac jak jest w przepisie reszte
jujka napisał: Po grzyba ten
Pokochaj ze mną Thermomix
zadzwoń, umów się na prezentację
tel. 691 509 039
Pomocy!!!! 15 strąków papryki
Pomocy!!!!
15 strąków papryki ostrej czyli po prostu 15 szt?
Pasta rewelacja! Gorąco
Pasta rewelacja! Gorąco polecam
Po grzyba ten koszyk?
Po grzyba ten koszyk?
A z czym jecie ta pastę ??
A z czym jecie ta pastę ?? Mam troszke dodatkowych papryk
:DPasta jest superowa.Tak
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Myślałam, że to już koniec
Myślałam, że to już koniec mojej pracy z pomidorami i papryką.
Patrzę... a tu znowu fajny przepis. Dziś już nie zdążę bo mam szkolenie ale jutro oczywiście biorę się za pastę paprykową. Dziękuję i POZDRAWIAM. Lidka Abramowicz
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/tongue.png" alt="
" width="19" height="20">
Lidka Abramowicz
:)Przepis ciekawy ale mam
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Koszyczek nakładamy żeby
Koszyczek nakładamy żeby pasta odparowała i nie chlapała przy okazji
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa
Tak już jest poprawione!
Tak już jest poprawione!
Domyślam się ,że powinno być
W jakim celu zakładamy