3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta paprykowa


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 słoik/słoiki/słoików

*

  • 75 gramów oleju
  • 70 gramów octu
  • 3 cebule średnie
  • 2 łyżeczki sól
  • 1000 gramów papryki czerwonej
  • 15 strąków papryki ostrej
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Paprykę oczyścić, cebulę obrać. Przygotowana paprykę, papryczki i cebulę włóżyć do TM zmielić 8s obr.8.  Dodać olej, ocet, przyprawić do smaku solą, na pokrywe założyć założyć koszyczek, gotować 40 minut 100 stopni obr.2.5.  Przełożyć do słoiczków odwrócić do góry dnem, poczekać aż wystygnie.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • przepis super!!! można podkreslić smak: jak w...

    Zgłoszony przez monika15 na lipca 19, 2017 at 09:53.

    przepis super!!! można podkreslić smak: jak w przepisie "Przygotowana paprykę, papryczki i cebulę włóżyć do TM zmielić 8s obr.8. Dodać olej, ocet, przyprawić do smak......" przygotowaną cebule włożyć do TMzmielic 8sobr8. Dodać olej i 3,5min/varoma/obr1 pozniej dodac jak jest w przepisie reszte

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jujka napisał: Po grzyba ten

    Zgłoszony przez Dziewczyna Informatyka na października 10, 2016 at 23:45.

    jujka

    Po grzyba ten koszyk?

    żeby odparować część wody. często zakładam koszyczek przy robieniu dżemów, konfitur, past itd - znacząco przyspiesza to cały proces.

    Zapraszam na bloga: www.dziewczynainformatyka.pl gdzie znajdziesz zdrowe przepisy na TM Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pomocy!!!! 15 strąków papryki

    Zgłoszony przez elwira85@vp.pl na października 1, 2015 at 08:58.

    Pomocy!!!!

    15 strąków papryki ostrej czyli po prostu 15 szt?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasta rewelacja! Gorąco

    Zgłoszony przez edek na września 30, 2015 at 22:50.

    Pasta rewelacja! Gorąco polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po grzyba ten koszyk?

    Zgłoszony przez jujka na sierpnia 10, 2015 at 18:42.

    Po grzyba ten koszyk?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A z czym jecie ta pastę ??

    Zgłoszony przez Ananaska007 na września 10, 2014 at 11:21.

    A z czym jecie ta pastę ?? Mam troszke dodatkowych papryk tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DPasta jest superowa.Tak

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na września 26, 2013 at 21:07.

    tmrc_emoticons.DPasta jest superowa.Tak orzekł mój mąż .Dla jest bardzo

     bardzo ostra.

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Myślałam, że to już koniec

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na września 23, 2013 at 10:03.

    Myślałam, że to już koniec mojej pracy z pomidorami i papryką.:O  Patrzę... a tu znowu fajny przepis. Dziś już nie zdążę bo mam szkolenie ale jutro oczywiście biorę się za pastę paprykową. Dziękuję i POZDRAWIAM. Lidka Abramowicztmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.-p Tongue" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/tongue.png" alt="tmrc_emoticons.p" width="19" height="20">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Przepis ciekawy ale mam

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na września 23, 2013 at 07:55.

    tmrc_emoticons.)Przepis ciekawy ale mam pytanie na100*  czy na varomie ,żeby było gęste?

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Koszyczek nakładamy żeby

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na września 22, 2013 at 09:39.

    Koszyczek nakładamy żeby pasta odparowała i nie chlapała przy okazji tmrc_emoticons.)

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak już jest poprawione!

    Zgłoszony przez foczek na września 21, 2013 at 22:38.

    Tak już jest poprawione!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Domyślam się ,że powinno być

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na września 21, 2013 at 22:06.

    tmrc_emoticons.) Domyślam się ,że powinno być " na pokrywę założyć koszyczek"  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W jakim celu zakładamy

    Zgłoszony przez monika6500 na września 21, 2013 at 21:50.

    tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19"> W jakim celu zakładamy koszyczek ? Przecież nic do niego nie wkładamy...tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19">

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze