thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 21/09/13
zmieniono dnia: 22/09/13

Składniki

*

  • 75 gramów oleju
  • 70 gramów octu
  • 3 cebule średnie
  • 2 łyżeczki sól
  • 1000 gramów papryki czerwonej
  • 15 strąków papryki ostrej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Paprykę oczyścić, cebulę obrać. Przygotowana paprykę, papryczki i cebulę włóżyć do TM zmielić 8s obr.8.  Dodać olej, ocet, przyprawić do smaku solą, na pokrywe założyć założyć koszyczek, gotować 40 minut 100 stopni obr.2.5.  Przełożyć do słoiczków odwrócić do góry dnem, poczekać aż wystygnie.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasta paprykowa

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 21, 2020 at 20:27

    Ja paprykę-umytąi wytartą do sucha- kroję na pół, cebullllle, kroję na plastry, 2 ząbki czosnku - skrapiam olejem/oliwa, ciut solę i posypuję pieprzem - to wszystko wstawiam do nagrzanego -góra/dół - 200 stopni piekarnika na 25 minut- papryka może mieć "przypaloną" skórkę. Paprykę obieram ze skóry, odcedzam ok.2 godzin na durszlaku i dopiero wtedy z upieczoną cebulą, czosnkiem i resztą produktów/przypraw miksuję. Wkładam do słoiczków i pasteryzuję- piekarnik 130 stopni, grzałka góra, dół, czas 60 minut.
    Pasta jest pyszna i gęsta.

  • października 14, 2020 at 22:31

    Hanna Gręda: pasta dość płynna. Varoma może tu się lepiej sprawdzić.

  • września 4, 2020 at 18:21

    Lidka Abramowicz:
    Zabrakło mi słoików, żeby zamarynować paprykę. Wymyśliłam pastę aby zmniejszyć ją objętościowo . Znalazłam przepis ... i czyj komentarz pod spodem ? Chociaż stary wpis ale znajomość nie taka stara😉. Polegam na Twoim poleceniu .
    Pozdrawiam
    Justyna Turewicz

  • lipca 19, 2017 at 09:53

    przepis super!!! można podkreslić smak: jak w przepisie "Przygotowana paprykę, papryczki i cebulę włóżyć do TM zmielić 8s obr.8. Dodać olej, ocet, przyprawić do smak......" przygotowaną cebule włożyć do TMzmielic 8sobr8. Dodać olej i 3,5min/varoma/obr1 pozniej dodac jak jest w przepisie reszte

  • października 10, 2016 at 23:45

    jujka

    Po grzyba ten koszyk?

    żeby odparować część wody. często zakładam koszyczek przy robieniu dżemów, konfitur, past itd - znacząco przyspiesza to cały proces.

    Pokochaj ze mną Thermomix Love zadzwoń, umów się na prezentację Smile tel. 691 509 039

  • października 1, 2015 at 08:58

    Pomocy!!!!

    15 strąków papryki ostrej czyli po prostu 15 szt?

  • września 30, 2015 at 22:50
    5.0

    Pasta rewelacja! Gorąco polecam

  • sierpnia 10, 2015 at 18:42

    Po grzyba ten koszyk?

  • września 10, 2014 at 11:21

    A z czym jecie ta pastę ?? Mam troszke dodatkowych papryk tmrc_emoticons.)

  • września 26, 2013 at 21:07
    5.0

    tmrc_emoticons.DPasta jest superowa.Tak orzekł mój mąż .Dla jest bardzo

     bardzo ostra.

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

Are you sure to delete this comment ?