3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PASTA PAPRYKOWA Proszę wpisać nazwę przepisu


Wydrukuj:
4

Składniki

25 słoik/słoiki/słoików

na przykład ciasto• 4,5 kg papryki czerwonej , oczyścić z gniazd

  • 60 gramów soli
  • 1000 gramów przecieru pomidorowego
  • 3 liście laurowe
  • 5 ziela angielskiego
  • 1 glówka czosnku
  • 50 gramów cukru
  • 250 gramów oleju
  • 4500 gramów papryki czerwonej , oczyścić z gniazd
  • 200 gramów papryki chilli
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Pasta paprykowa
  1. ·          1/4,5  kg papryki czerwonej , oczyścić z gniazd

    ·        plus 15 dag papryki chilii

    rozdrobnić 3-4 sekund  pozycja 4-5  porcjami

    2/

    Gotować na wolnym ogniu około godziny

    3/

    Dodać 1 litr przecieru pomidorowego

    Gotować 10-15 minut

    4/

    Dodać liść laurowy  i ziele angielskie, 1 wyciśniętą główkę czosnku

    Gotować 25 minut wlać do słoików

    5/

    Pasteryzować 10 minut.

     

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy