Składniki
25 słoik/słoiki/słoików
na przykład ciasto• 4,5 kg papryki czerwonej , oczyścić z gniazd
- 60 gramów soli
- 1000 gramów przecieru pomidorowego
- 3 liście laurowe
- 5 ziela angielskiego
- 1 glówka czosnku
- 50 gramów cukru
- 250 gramów oleju
- 4500 gramów papryki czerwonej , oczyścić z gniazd
- 200 gramów papryki chilli
-
6
2h 0min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
-
9
Przygotowanie
-
· 1/4,5 kg papryki czerwonej , oczyścić z gniazd
· plus 15 dag papryki chilii
rozdrobnić 3-4 sekund pozycja 4-5 porcjami
2/
Gotować na wolnym ogniu około godziny
3/
Dodać 1 litr przecieru pomidorowego
Gotować 10-15 minut
4/
Dodać liść laurowy i ziele angielskie, 1 wyciśniętą główkę czosnku
Gotować 25 minut wlać do słoików
5/
Pasteryzować 10 minut.
Pasta paprykowa
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz