3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PASTA PAPRYKOWA Proszę wpisać nazwę przepisu


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

25 słoik/słoiki/słoików

na przykład ciasto• 4,5 kg papryki czerwonej , oczyścić z gniazd

  • 60 gramów soli
  • 1000 gramów przecieru pomidorowego
  • 3 liście laurowe
  • 5 ziela angielskiego
  • 1 glówka czosnku
  • 50 gramów cukru
  • 250 gramów oleju
  • 4500 gramów papryki czerwonej , oczyścić z gniazd
  • 200 gramów papryki chilli
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    Pasta paprykowa
  1. ·          1/4,5  kg papryki czerwonej , oczyścić z gniazd

    ·        plus 15 dag papryki chilii

    rozdrobnić 3-4 sekund  pozycja 4-5  porcjami

    2/

    Gotować na wolnym ogniu około godziny

    3/

    Dodać 1 litr przecieru pomidorowego

    Gotować 10-15 minut

    4/

    Dodać liść laurowy  i ziele angielskie, 1 wyciśniętą główkę czosnku

    Gotować 25 minut wlać do słoików

    5/

    Pasteryzować 10 minut.

     

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy