3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pasta oliwkowa


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

400 g

Oliwa z oliwek

  • 2/3 łyżki oliwa z oliwek lub inny olej, uwaga bo słonecznik też jest tłusty

Czosnek

  • 2/3 ząbki czosnek, w zależności od upodobań

Słonecznik łuskany

  • 200 g słonecznik łuskany

Oliwki

  • 350 g oliwki zielone lub czarne, bez pestek, mogą faszerowane papryką
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    Pasta Oliwkowa
  1. Wrzuć oliwki do naczynia miksującego wraz ze słonecznikiem i obranym czosnkiem, załóż miarkę  Closed lid 5 obr/ 30s

    Sprawdź konsystencję.

    Kopystką zgarnij wszystko do środka i raz jeszcze przemiel ale tym razem na mocniejszych obrotach, załóż miarkę  Closed lid

    8 lub 10obr / 10s

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Prosze uważaj na gęstą konsystencję bo może spowolnić lub nawet zatrzymać nóż.

 

Pyszne na kanapki lub do krakersów tmrc_emoticons.)

Czosnek możesz dodawać wedle uznania - raz więcej raz mniej


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • To zależy kto co lubi - ja i moi znajomi lubimy...

    Zgłoszony przez Adin na stycznia 7, 2017 at 18:32.

    To zależy kto co lubi - ja i moi znajomi lubimy dużą ilosć czosnku tmrc_emoticons.)

    Jak komuś nieodpowiada czosek można zmniejszyć ilosć lub zbobić bez - i będzie poprostu pasta: oliwki ze słonecznikiem tmrc_emoticons.)

    Adin

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety pasta

    Zgłoszony przez Magda_ na sierpnia 16, 2016 at 20:09.

    Niestety pasta niesmaczna,czuć jedynie ostrość czosnku,poza tym nijaka  tmrc_emoticons.~

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze