3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pasta oliwkowa


Wydrukuj:
4

Składniki

400 g

Oliwa z oliwek

  • 2/3 łyżki oliwa z oliwek lub inny olej, uwaga bo słonecznik też jest tłusty

Czosnek

  • 2/3 ząbki czosnek, w zależności od upodobań

Słonecznik łuskany

  • 200 g słonecznik łuskany

Oliwki

  • 350 g oliwki zielone lub czarne, bez pestek, mogą faszerowane papryką
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Pasta Oliwkowa
  1. Wrzuć oliwki do naczynia miksującego wraz ze słonecznikiem i obranym czosnkiem, załóż miarkę  Blokada naczynia miksującego 5 obr/ 30s

    Sprawdź konsystencję.

    Kopystką zgarnij wszystko do środka i raz jeszcze przemiel ale tym razem na mocniejszych obrotach, załóż miarkę  Blokada naczynia miksującego

    8 lub 10obr / 10s

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Prosze uważaj na gęstą konsystencję bo może spowolnić lub nawet zatrzymać nóż.

 

Pyszne na kanapki lub do krakersów tmrc_emoticons.)

Czosnek możesz dodawać wedle uznania - raz więcej raz mniej


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • To zależy kto co lubi - ja i moi znajomi lubimy...

    Zgłoszony przez Adin na stycznia 7, 2017 at 18:32.

    To zależy kto co lubi - ja i moi znajomi lubimy dużą ilosć czosnku tmrc_emoticons.)

    Jak komuś nieodpowiada czosek można zmniejszyć ilosć lub zbobić bez - i będzie poprostu pasta: oliwki ze słonecznikiem tmrc_emoticons.)

    Adin

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety pasta

    Zgłoszony przez Magda_ na sierpnia 16, 2016 at 20:09.

    Niestety pasta niesmaczna,czuć jedynie ostrość czosnku,poza tym nijaka  tmrc_emoticons.~

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze