Czas przygotowania
1min
Czas całkowity
1min
porcja/porcje/porcji
10
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
- 1 szczypty soli
- 1 szczypty pieprzu mielonego
- 1 czubate łyżeczki musztardy, ulubionej
- 40-50 g majonezu
- 50 g cebuli
- 200 g kawałek wołowiny, bez ścięgien, ugotowanej (np. podczas przygotowywania rosołu z przepisu agulinka)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
W naczyniu umieszczamy przekrojoną na pół cebulę, wołowinę pokrojoną na kawałki, pozbawioną ścięgien, błonek, itp. (można też dodać troche mięsa z kurczaka), majonez, musztardę i przyprawy - 40s/ obr. 5 (wydłużyć czas jeśli konsystencja nie bedzie "paściana"). Idealna na kanapki.
Świetna opcja na wykorzystanie ugotowanego wcześniej do rosołu mięsa wołowego :)
Porady
Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu
Wykorzystuję wołowinę ugotowaną z przepisu: //www.przepisownia.pl/przepisy/ros%C3%B3%C5%82/463869
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Pyszna pasta i fajny pomysl na wykorzystanie gotowanego miesa. Szybki 'pasztet'!
Pyszne! Polecam! Szczegolnie z ogorkiem kiszonym!
W ten sam sposób można wykorzystać każdy rodzaj gotowanego mięsa . Polecam
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Bardzo fajny przepis.Zrobiłam z samego kurczaka.Pasta wyszła wyśmienita.
Are you sure to delete this comment ?