3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mus z renet z cynamonem


Wydrukuj:
4

Składniki

1500 g

Mus z renet

  • 80 g cukru, kryształu
  • 1500 g jabłka 'szara reneta'
  • 1 łyżeczek cynamonu mielonego
  • 100 g wody, z kranu
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Przygotowanie renet
  1. Renety umyj, obierz, przekrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne i ogonki. Jeżeli owoce są duże, ćwiarki przekrój na pół. Wrzuć do naczynia.

     

  2. Wykonanie musu
  3. Renety miksuj 15 sek / Obr. 5

    Zgarnij kopystką kawałki owoców z brzegów naczynia do środka. Gotuj 8 min / Varoma / Obr. 2Zamiast miarki MT użyj koszyczka.

  4. Dodaj cukier i cynamon. Gotuj kolejne 5 min / Varoma ale:

    Jeżeli lubisz mus z kawałkami owoców - Obr. 2 Counter-clockwise operation

    Jeżli lubisz gładki mus - Obr. 3

  5. Sprawdź, czy mus nie jest kwaśny, zależy to od rodzaju renet. Jeśli tak, dodaj 20 g cukru i wymieszaj 1 min / Obr 2 Counter-clockwise operation

  6. Przełóż do słoików: 400-500g idealne na średnią szarlotkę, 200g idealne jako dodatek do jogurtu czy deser dla dziecka.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeżeli chcesz utrzymać jasny kolor jabłek, tuż po przełożeniu do naczynia skrop je łyżką soku z cytryny,


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy