3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mus z renet z cynamonem


Wydrukuj:
4

Składniki

1500 g

Mus z renet

  • 80 g cukru, kryształu
  • 1500 g jabłka 'szara reneta'
  • 1 łyżeczek cynamonu mielonego
  • 100 g wody, z kranu
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Przygotowanie renet
  1. Renety umyj, obierz, przekrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne i ogonki. Jeżeli owoce są duże, ćwiarki przekrój na pół. Wrzuć do naczynia.

     

  2. Wykonanie musu
  3. Renety miksuj 15 sek / Obr. 5

    Zgarnij kopystką kawałki owoców z brzegów naczynia do środka. Gotuj 8 min / Varoma / Obr. 2Zamiast miarki MT użyj koszyczka.

  4. Dodaj cukier i cynamon. Gotuj kolejne 5 min / Varoma ale:

    Jeżeli lubisz mus z kawałkami owoców - Obr. 2

    Jeżli lubisz gładki mus - Obr. 3

  5. Sprawdź, czy mus nie jest kwaśny, zależy to od rodzaju renet. Jeśli tak, dodaj 20 g cukru i wymieszaj 1 min / Obr 2

  6. Przełóż do słoików: 400-500g idealne na średnią szarlotkę, 200g idealne jako dodatek do jogurtu czy deser dla dziecka.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Jeżeli chcesz utrzymać jasny kolor jabłek, tuż po przełożeniu do naczynia skrop je łyżką soku z cytryny,


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy