Składniki
6 porcja/porcje/porcji
SKŁADNIKI główne
- 500 gramów śliwek, przekrojonych i wypestkowanych
- 500 gramów jabłek, obranych i bez gniazda nasiennego
- 500 gramów gruszek, obranych i bez gniazda nasiennego
POZOSTAŁE składniki
- 500 gramów cukru
- 100 gramów rodzynek
- 100 gramów orzechów włoskich, posiekanych
- 50 gramów śliwek suszonych bez pestek, pokrojonych w kostkę
-
6
1h 45min
Czas całkowity 1h 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Podsuszone owoce partiami wkładać do i delikatnie pokroić 3-5 sek/ obr 4 Dodać cukier i pasteryzować 25 min/ temp.100 st.C/ obr.1
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Gorącą marmoladę przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić pokrywki i odwrócić do góry dnem.
Do masy dodać pozostałe składniki i pasteryzować 5 min/ 100 st.C/ obr.2
Śliwki, gruszki i jabłka ułożyć na dużej blasze piekarnikowej i podsuszyć ok. 30 min./ temp.120 st.C/ termoobieg
PASTERYZOWANIE owoców
PRZEKŁADANIE do słoików
KOŃCOWE pasteryzowanie
PODSUSZANIE owoców
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
1) W czasie pasteryzowania na pokrywie postaw koszyczek- owoce będą odparowywać nadmiar soku i nie będzie pryskać.
2) Owoce można całkowicie zmiksować(oprócz rodzynek i orzechów)- jeżeli sobie tak życzysz.
3) Ilość cukru możesz zmniejszyć np. do 250 gramów- jeżeli chcesz dietetyczne.
SMACZNEGO życzy Lidka Abramowicz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPrzepraszam ale nie umię
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="" width="19" height="19"> Przepraszam ale nie umię usunąć pkt 3 i 4- kroki przygotowania. Trochę przez to przepis jest mało czytelny. W razie pytań pisz. " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="" width="19" height="19"> POZDRAWIAM.
Lidka Abramowicz