3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MARMOLADA z orzechami i rodzynkami


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

SKŁADNIKI główne

  • 500 gramów śliwek, przekrojonych i wypestkowanych
  • 500 gramów jabłek, obranych i bez gniazda nasiennego
  • 500 gramów gruszek, obranych i bez gniazda nasiennego

POZOSTAŁE składniki

  • 500 gramów cukru
  • 100 gramów rodzynek
  • 100 gramów orzechów włoskich, posiekanych
  • 50 gramów śliwek suszonych bez pestek, pokrojonych w kostkę
5

Przygotowanie

    PASTERYZOWANIE owoców
  1. Podsuszone owoce partiami wkładać do Zablokowany i delikatnie pokroić       3-5 sek/ obr 4                                                                                                     Dodać cukier i pasteryzować 25 min/ temp.100 st.C/ obr.1

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  3. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  4. PRZEKŁADANIE do słoików
  5. Gorącą marmoladę przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić pokrywki i odwrócić do góry dnem.

  6. KOŃCOWE pasteryzowanie
  7. Do masy dodać pozostałe składniki i pasteryzować                                5 min/ 100 st.C/ obr.2

  8. PODSUSZANIE owoców
  9. Śliwki, gruszki i jabłka ułożyć na dużej blasze piekarnikowej                  i podsuszyć ok. 30 min./ temp.120 st.C/ termoobieg

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

1) W czasie pasteryzowania na pokrywie  postaw koszyczek- owoce będą odparowywać nadmiar soku i nie będzie pryskać.

2) Owoce można całkowicie zmiksować(oprócz rodzynek i orzechów)- jeżeli sobie tak życzysz.

3) Ilość cukru możesz zmniejszyć np. do 250 gramów- jeżeli chcesz dietetyczne.

SMACZNEGO życzy Lidka Abramowicz


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  •   Przepraszam ale nie umię

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 21, 2013 at 13:20.

     tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;-) Wink" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="tmrc_emoticons.;)" width="19" height="19"> Przepraszam ale nie umię usunąć pkt 3 i 4- kroki przygotowania. Trochę przez to przepis jest mało czytelny. W razie pytań pisz. tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19"> POZDRAWIAM.

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze