3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Malinowe pure


Wydrukuj:
4

Składniki

1 butelka/butelki/butelek

Malinowe pure

  • 320 g malin
  • 50 g cukru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 6
    1min
    Czas całkowity 1min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Malinowe pure
  1. 1. Wloz wszystkie skladniki do naczynia miksujacego. Miksuj na max obr./30s.

    2.
    Przelej powstaly sos przez sitko aby oddzielic pestki.

    3. Przelac do butelki. Przechowywac w lodowce.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Do powyzszego przepisu mozna uzyc rowniez mrozonych malin. Nalezy wowczas przelozyc maliny do naczynia miksujacego na 3 min/60°C/3,5obr. Nastepnie 30s/max obr. Gotowe tmrc_emoticons.) Jesli chcemy przechowywac sos dluzej, nalezy przelac go do sloika, zakrecic i zapasteryzowac. Taki sos swietnie smakuje z lodami, tartami, jogurtem nat...Smacznego!!!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy