3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Krem czekoladowo - orzechowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

  • 90 g cukru
  • 130 g orzechów laskowych
  • 60 g gorzkiej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 70 g masła, miękkiego
  • 100 g mleka
  • 6
    4min
    Czas całkowity 4min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 10 s/obr 9.
    2. Dodać orzechy, rozdrobnić 20 s/obr. 9.
    3. Dodać gorzką czekoladę, rozdrobnić 20 s/obr. 9. Kopystką zgarnąć składniki ze ścianek naczynia.
    4. Dodać masło i mleko, roztopić 3 min/50ºC/obr 2, wymieszać 5 s/obr. 9. Przełożyć do czystego, szczelnie zamykanego słoika. Przed podaniem włożyć na około 2 godziny do lodówki.

10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz