3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KETCHUP Lidki A.


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

9 słoik/słoiki/słoików

składniki główne

  • 500 gramów śliwek, przekrojonych, bez pestek
  • 2 buraki czerwone- duże, ze skórą
  • 500 gramów jabłek ze skórką, pokroić na ćwiartki- oczyścić z gniazda nasiennego
  • 1 strąki papryki ostrej
  • 400 gramów papryki czerwonej, pokroić na ćwiartki- oczyścić z nasion
  • 5000 gramów pomidorów świeżych, pokroić na ćwiartki- oczyścić z szypółek

przyprawy

  • 3 płaskie łyżki soli morskiej
  • 5 liści liści laurowych, suszonych
  • 10 kulek ziela angielskiego
  • 10 ząbków czosnku
  • 500 gramów cebuli czerwonej
  • 200 gramów cebuli białej
  • 2 czubate łyżki cukru
  • 2 czubate łyżki miodu
5

Przygotowanie

  1. Pomidory, paprykę, jabłka, śliwki, cebulę i buraki wyłożyć na 2 duże posmarowane tłuszczem blachy piekarnikowe. Obydwie blachy jednoczesnie wstawić na 2 piętra i piec 40 min/ 170 st.C/ termoobieg

  2. Podpieczone warzywa+ obrane buraki+ pozostałe składniki umieścić w dużym ok. 5 l garnku i gotować na wolnym ogniu 2 godziny- bez przykrycia. Gorące składniki porcjami(do 2 l. maksymalnie) wkładać do naczynia thermomixa i miksować 1min/ obr.4- 7- 10. Każdą zmiksowaną porcję podgrzewać do temperatury 100 st. C i gorący ketchup wlewać do czystych wyparzonych słoików. Słoiki natychmiast zakręcić pokrywkami.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Z tej porcji otrzymujemy ok. 4- 5 l ketchupu. Ja zrobiłam 9 słoików po 0, 5 l. Ketchup jest pikantny. Ty możesz przyprawić  po swojemu.

To jest przepis mojego autorstwa.

Życzę SMACZNEGO zdrowego ketchupu.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Witam Lidka! ...

    Zgłoszony przez Synia na października 25, 2016 at 19:20.

    Witam Lidka!

    Dziś zrobiłam ketchup z Twojego przepisu, wyszedł REWELACYJNY! Super przepis, narszcie naturalny ketchup, jestem przeszczesliwa! CUD-MIODtmrc_emoticons.;) pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Keczup zrobiony, wymaga pracy

    Zgłoszony przez MonRaf na września 6, 2016 at 21:35.

    Keczup zrobiony, wymaga pracy ale jest bardzo smaczny. Mój nie wyszedł zbyt pikantny, ale faktycznie buraki dodane na koniec bardzo wpływają na smak keczupu i barwę oczywiście, następnym razem chyba bym z nich zrezygnowała. Ale poza tym keczup rewelacja, bez porównania z keczupem z ABC, który przypomina raczej sos. Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny! Dodawalam pieprzu

    Zgłoszony przez GosiaGabrysia na września 2, 2016 at 12:38.

    Przepyszny! Dodawalam pieprzu im papryczke chilli w rozbych proporcjach przez co uzyskalam wersje lagodna, średnią i pikantna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • może ktoś ma pomysł, jak

    Zgłoszony przez Sylwia2706 na sierpnia 31, 2016 at 08:17.

    może ktoś ma pomysł, jak zabić smak buraka?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • moja największa porażka z

    Zgłoszony przez Sylwia2706 na sierpnia 31, 2016 at 08:15.

    moja największa porażka z przepisownii przy dużym nakładzie pracy. Niestety ketchup w smaku i zapachu to krem z buraków, choć dodałam nie za duże buraki. Dziś dokupie jeszcze pomidorów i spróbuje ten badziew jakoś uratować.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ketchup zrobiłam i wyszedł

    Zgłoszony przez edytka_33 na sierpnia 10, 2016 at 07:29.

    Ketchup zrobiłam i wyszedł bardzo dobry. Zrobiłam tym sposobem bez gotowania w garnku /podany w komentarzu/. Super sprawa -za jednym razem wychodzi spory zapas smacznego ketchupu. Polecam przepis!!! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właściwie dowolne. MOze te

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na sierpnia 9, 2016 at 09:07.

    Właściwie dowolne. MOze te bardziej kwaśne. POZDRAWIAM.

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A jakie jabłka najlepiej dac?

    Zgłoszony przez edytka_33 na sierpnia 9, 2016 at 08:06.

    A jakie jabłka najlepiej dac?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wypróbuję na pewno

    Zgłoszony przez ola12315 na stycznia 6, 2016 at 21:11.

    wypróbuję na pewno Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jest mi bardzo miło. Dziękuję

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na września 30, 2015 at 13:13.

    Jest mi bardzo miło. Dziękuję i POZDRAWIAM.

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis na 6+ REWELACJA Bałam

    Zgłoszony przez Kajcia_2013 na września 30, 2015 at 12:57.

    Przepis na 6+ REWELACJA Bałam się, że 25 minut w tm to za krótko, że będzie za rzadki a jest idealny. Dziękuję i proszę o kolejne tak rewelacyjne przepisy.  Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak, tak- koszyczek zamiast

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na września 26, 2015 at 19:32.

    Tak, tak- koszyczek zamiast MT. POZDRAWIAM.

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki, troszkę mi się nie

    Zgłoszony przez klusiaM na września 26, 2015 at 18:44.

    Dzięki, troszkę mi się nie zmieściło w 5l garze, ale pachnie i wydaje mi się smakuje cudnie. Uwaga dla tych co nie uważają jak ja: przy pasteryzacji koszyczek, bo jak zamknęłam pokrywką, to miałam niezłe chlapankotmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To są wagi orientacyjne. Nie

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na września 26, 2015 at 15:51.

    To są wagi orientacyjne. Nie musi być z precyzyjną dokładnością. Ja zważone miałam przed wypestkowaniem. POZDRAWIAM

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy to są wagi po

    Zgłoszony przez klusiaM na września 26, 2015 at 15:42.

    Czy to są wagi po wypestkowaniu, wydrążeniu?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak myślałam... Z tymi

    Zgłoszony przez MadziaZet na września 16, 2015 at 09:10.

    Tak myślałam... Z tymi pokrywkami masz rację, ale coraz trudniej je dostać, teraz tylko te kolorowe wszędzie... Ja dodatkowo zapasteryzuję je w piekarniku, boję się tego ksylitolu, że nie zakonserwuje mi jak cukier. Ale ketchup BOMBA w smaku, moja córka fanka ketchupów mówi, że "delicja" Love

    ,,Między tym, co słuszne, a tym, co błędne, rozciąga się wielka przestrzeń. Tam się spotkamy”

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak- już nie gotuję w garze.

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na września 15, 2015 at 20:42.

    Tak- już nie gotuję w garze. Ad. plesni to niektóre pokrywki nie trzymają. Trzeba sprawdzać. Fajne są te pokrywki które ,, klikają''

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To znaczy, że miksujesz tylko

    Zgłoszony przez MadziaZet na września 15, 2015 at 19:56.

    To znaczy, że miksujesz tylko upieczone i już ich nie gotujesz w garze przez 2 godz? Próbowałaś robić na ksylitolu? bo mi niestety 2 słoiczki spleśniały tmrc_emoticons.( ale nie pasteryzowałam ich. W czwartek chcę zrobić z kolejnych 5 kg tmrc_emoticons.;)

    ,,Między tym, co słuszne, a tym, co błędne, rozciąga się wielka przestrzeń. Tam się spotkamy”

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ja właśnie zrobiłam całą

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na września 3, 2015 at 20:28.

    A ja właśnie zrobiłam całą porcję. Warto- przy jednym bałaganie mam zapas na całą zimę. Teraz trochę ułatwiłam tzn. wszystkie upieczone składniki i przyprawy miksuję kolejno w thermomixie. Każda porcja 1 min./ obr 10.Wszystko zmiksowane mieszam w dużym garnku. Później wlewam 2 l mieszanki do naczynia TM i pasteryzuję 15 min/ temp. Varoma/ obr. 1. Szybko wlewam przez duży lejek do wyparzonych słoiczków, zakręcam pokrywki i już.

    POZDRAWIAM.

     

     

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam z 1 kg pomidorów,

    Zgłoszony przez MadziaZet na września 3, 2015 at 17:30.

    Zrobiłam z 1 kg pomidorów, PYSZNY!!! Całość zrobiłam w TM, wyszły 2 niecałe słoiczki, teraz studzą się do góry dnem, a ja nastawiam kolejną porcję tmrc_emoticons.)  Cooking 6

    ,,Między tym, co słuszne, a tym, co błędne, rozciąga się wielka przestrzeń. Tam się spotkamy”

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Trzeba na małym gazie i

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na września 1, 2015 at 21:57.

    Trzeba na małym gazie i obserwować. Warzywa bardziej powinny się piec aniżeli przypalić. POZDRAWIAM.

     

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo chciałabym zrobić ten

    Zgłoszony przez MadziaZet na września 1, 2015 at 21:27.

    Bardzo chciałabym zrobić ten ketchup, ale mam zwykły piekarnik gazowy... W jakiej temp. upiec warzywa, nie spalą mi się?

    ,,Między tym, co słuszne, a tym, co błędne, rozciąga się wielka przestrzeń. Tam się spotkamy”

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się. POZDRAWIAM.

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na sierpnia 31, 2015 at 20:10.

    Cieszę się. POZDRAWIAM.

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • obawiałam się, że z tym

    Zgłoszony przez Ataeblig na sierpnia 30, 2015 at 23:45.

    obawiałam się, że z tym pieczeniem warzyw będą kłopoty ale wyszło bardzo dobrze  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajna podpowiedź z tym

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na sierpnia 29, 2015 at 00:18.

    Fajna podpowiedź z tym odparowaniem. Cieszę się, że smak jest wyjątkowy. POZDRAWIAM.

     

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wiele przepisów

    Zgłoszony przez gabik31 na sierpnia 28, 2015 at 23:41.

    Wiele przepisów przetestowałam, ale ten jest wyjątkowy!

    Myślę, że tajemnica tego przepisu tkwi w doborze składników jak i w pieczeniu w piekarniku.

    Ja po zmiksowaniu zostawiłam go na noc w garnku i pięknie odparował - cudowna konsystencja i smak !!

    Brawo!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przechowa się bardzo dobrze.

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na sierpnia 19, 2015 at 21:17.

    Przechowa się bardzo dobrze. Ja mam jeszcze zapas z poprzedniego roku. POZDRAWIAM.

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ma super konsystencję-

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na sierpnia 19, 2015 at 21:16.

    Ma super konsystencję- gładką, jednolitą i gęstą. POLECAM.

    Poza tym poniższe komentarze mówią same za siebie. POZDRAWIAM.

     

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a mnie interesuje

    Zgłoszony przez nathalie_m na sierpnia 19, 2015 at 16:43.

    a mnie interesuje konsystencja, bo szukam jakiegoś fajnego przepisu na ketchup.. czy ten Twój ma konsystencję ketchupu czy bardziej jak przecier pomidorowy?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super smak , oby tylko dobrze

    Zgłoszony przez barburka66 na lipca 31, 2015 at 20:13.

    Super smak , oby tylko dobrze się przechowywał bo zrobiłam z całej porcji .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się, że nawet

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na lipca 7, 2015 at 17:46.

    Cieszę się, że nawet mlodzieży smakuje. Proszę polecać przepis innym użytkownikom thermomixa. POZDRAWIAM.

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Śliwki najlepiej węgierki-

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na lipca 7, 2015 at 17:44.

    Śliwki najlepiej węgierki- dojrzałe. Strąk papryki to oczywiście 1 papryka ostra- może być chilli.

    Wszystkie te proporcje są orientacyjne. Nie trzeba traktować wagowo jak w aptece. POZDRAWIAM.

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam na próbę z 1 kg

    Zgłoszony przez AnulaI na lipca 7, 2015 at 12:35.

    Zrobiłam na próbę z 1 kg pomidorów (oczywiście przeliczając ilość składników). 

    Powiem tyle: PYCHA ! tmrc_emoticons.)

    Nawet mój wybredny nastolatek, zagorzały fan ketchupu powiedział, że jest niezły i w zasadzie to może być nawet zamiast ketchupu McDonald's tmrc_emoticons.) czyli JEST ŚWIETNY

    Dziękuję za przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Proszę o wskazówki, bo ja

    Zgłoszony przez AnulaI na czerwca 21, 2015 at 20:03.

    Proszę o wskazówki, bo ja trochę kuchennie niekumata jestem, a chciałabym spróbować zrobić taki ketchup...

    Pytań mam niewiele tmrc_emoticons.)

    1. Jakie śliwki? wszystko jedno jaki gatunek?

    2. Co to jest strąk papryki? W sensie 1 ostra papryczka? taka chilli czy jak?

    Będę bardzo wdzięczna za pomoc tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za tak fajny

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na września 24, 2014 at 20:44.

    Dziękuję za tak fajny komentarz. Cieszę sie, że smakuje Państwu.POZDRAWIAM.smileys

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dzisiaj zrobiłam ketchup z

    Zgłoszony przez Diana na września 24, 2014 at 18:58.

    dzisiaj zrobiłam ketchup z 1kg pomidorów jutro robię więcej !!!!!! przepis rewelacyjny bardzo uniwersalny do wszystkiego do past mięs  po prostu na kanapkę tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.) dziękuję bardzo tmrc_emoticons.) mąż zachwycony smakiem a podczas pieczenia cudowny zapach unosi się po całej kuchniautorko przepis jak dla mnie  - poziom mistrz  tmrc_emoticons.)

    życia się nie wybiera ....Życie się przeżywa ! 
    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Małgosiu ja wiem, że Ty też

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na czerwca 22, 2014 at 19:36.

    Małgosiu ja wiem, że Ty też dałaś pozytywny komentarz ale ten kolega też pięknie to zrobił. POZDRAWIAM

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Lidzia- jak to pierwszy raz?

    Zgłoszony przez smoczek na czerwca 22, 2014 at 11:42.

     Lidzia- jak to pierwszy raz? :O Dla mnie tez rewelka!!! Dałam Ci szósteczkę kochana Party Pozdrawiam tmrc_emoticons.p

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Muszę wypróbować

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na czerwca 22, 2014 at 10:17.

    Muszę wypróbować

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ... O rany!!! Jak mi jest

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na czerwca 21, 2014 at 19:55.

    ... O rany!!! Jak mi jest miło. Pierwszy raz ktoś mnie tak docenił. Dziękuję. smileys

    Od razu postanowiłam, że bedę bardziej się udzielać i umieszczać swoje przepisy. POZDRAWIAM. smileyssmileyssmileys

    Prosze zagłosować i oznaczyć odpowiednio gwiazdki. Oczywiście dziękuję.smileys

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam serdecznie, jest to mój

    Zgłoszony przez Fellipe na czerwca 21, 2014 at 19:27.

    Witam serdecznie,

    jest to mój pierwszy komentarz na tym portalu i będzie BARDZO pozytywny!

    Dziś zrobiłem ketchup z przepisu Lidki, ale z 1/5 porcji, nie byłem przekonany do składników takich jak buraki czy śliwki... ale po tym jak wszystko pachniało podczas pieczenia w piekarniku, bardziej przekonywałem się do tej ingredjencji!

    Po pierwszych chwilach w TM musiałem spróbować i... moje podniebienie musnął delikatny smak pomidorów i całej towarzyszącej oprawy!

    Ketchup jest wyśmienity i od dzisiaj zaprzestaję kupowania ketchupu Włocławek i przerzucam się na ketchup Lidkowo-Filipowy tmrc_emoticons.)

    Lidka dziękuję Ci za to, że postanowiłaś się podzielić tym przepisem i gratuluję Ci genialnych kubków smakowych i wyczucia smaku!

    Moje życie.

    Moje zasady.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki Małgosiu za pozytywny

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na listopada 3, 2013 at 19:32.

    Dzięki Małgosiu za pozytywny komentarz. Bardzo zależy mi na Twojej opinii. Mam nadzieję, że ten przepis trafi w Twój gust. POZDRAWIAM. Lidka

     

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Małgosiu cieszę się, że Ci

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na listopada 3, 2013 at 19:31.

    Małgosiu cieszę się, że Ci smakuje. Dziekuję za szósteczkę. POZDRAWIAM- L. A.tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.-D Lol" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/lol.png" alt="tmrc_emoticons.D" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki AJLONA. 

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na listopada 3, 2013 at 19:30.

    Dzięki AJLONA. Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Proponuję Ci abyś zrobiła z

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na listopada 3, 2013 at 19:29.

    Proponuję Ci abyś zrobiła z połowy porcji. Pomidory i paprykę z pestkami i ze skórką. W skóre mamy najwięcej pektyny. Pestki zwłąszcza w ostrej papryce mają swoją ostrą moc. Wszystko i tak zmiksujemy. tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;-) Wink" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="tmrc_emoticons.;)" width="19" height="19"> POZDRAWIAM. tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • witam,chętnie zrobię ale

    Zgłoszony przez agulinka na października 20, 2013 at 14:35.

    witam,chętnie zrobię ale jakie proporcje na mniejszy zestaw przynajmniej ok 2l ketchupu??bardzo bym prosila na priv  Love i jeszcz epytanko pisze oczyścić z szypółek a na blaszce widac z z pestkami? 

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Słuchaj jeszcze w tym roku

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 4, 2013 at 21:24.

    Słuchaj jeszcze w tym roku można zrobić. Postaraj się. Nie bedziesz żałować. POZDRAWIAM. Lidka Abramowicztmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lidka, keczup[

    Zgłoszony przez smoczek na października 4, 2013 at 11:08.

    Lidka, keczup[ rewelka!!!!!!!!!. Na tmrc_emoticons.)reszcie go zrobiłam. tmrc_emoticons.;) Wyszło mi go znacznie mniej ,bo z mniejszej porcji, ale wszystko  jeszcze przede mną. tmrc_emoticons.) Dzieki za  przepis , daję Ci szósteczkę i  pozdrowionka. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo  dobry przepis.ketchup

    Zgłoszony przez ajlona86 na września 29, 2013 at 17:28.

    bardzo  dobry przepis.ketchup pasuje do wielu dań- ja stosuję jako sos do mięs, a nawet do sałaty. Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajny przepis zrobię go w

    Zgłoszony przez magi1 na września 28, 2013 at 19:13.

    Fajny przepis tmrc_emoticons.D zrobię go w nastepnym roku porcjami w TM tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D dziekuję i pozdrawiam tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •