3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dip jogurtowy z warzywami i ziołami


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

dip jogurtowy

  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/3 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 2 łyżeczki przyprawy TZATZIKI
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 duży jogurt grecki
  • 6 Rzodkiewek
  • 4 ogórki konserwowe
  • 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1/3 pęczka pokrojonego koperku
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
    Dip
5

Przygotowanie

    dipu jogurtowego z wzrywami i ziołami
    • pokrojone na pół rzodkiewki i ogórki siekam poz.6 przez 6 sekund- przy pomocy łopatki zgarniam posiekane warzywa
    • dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek
    • wszystkie przyprawy: pieprz ziołowy,sól,TZATZIKI,oregano, zioła prowansalskie oraz majonez i jogurt
    • mieszam wszystko przez ok.10 sekund poz.3
    • dobrze odstawić dip do lodówki na ok.30 min. Nie warto jednak przetrzymywać dipu zbyt długo ponieważ rzodkiewka na drugi dzień może zabarwić jogurt na czerwono.
10
11

Porady

Więcej zdjęć na blogu:

//alicjakwkrainie.blogspot.com/2015/08/dip-jogurtowy-z-warzywami-i-zioami.html


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy