3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chrzan Wielkanocny


Wydrukuj:
4

Składniki

0 g

  • 5 łyżeczek cukru
  • 20ml wody gotowanej, letniej
  • 0,5 płaskiej łyżeczki soli
  • 4 jajka, żółtka
  • 1 porcje cytryna, Sok
  • 400 g chrzan, korzeń
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Chrzan Wielkanocny
  1. Ugotować 4 jajka na twardo, po ostudzeniu oddzielić żółtka (białka nie dodajemy gdyż po kilku dniach wydają nieprzyjemny zapach) Obrać chcrzan, pokroić na małe kawałki 3-4 cm.  Wkładamy wszystkie składniki do TM i miksujemy obr.9 czas 1min. Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji odstawiamy na parę minut. Odpowiednią gęstość możemy uzyskać poprzez dodawanie przegotowanej letniej wody. Następnie przelewamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz