Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- 30 gramów Dowolnych nasion(słonecznik, siemię)
- 30 gramów Otrąb pszennych lub owsianych
- 5 gramów oliwy z oliwek
- 620 gramów mąki pszennej
- 1 i 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 6 gramów drożdży
- 40 gramów płatków owsianych
- 0,5 litra ciepłej wody
-
6
1h 0min
Czas całkowityPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wrzuć płatki owsiane, cukier, wode drożdże, wymieszaj 15s/
"Obroty wsteczne" 2, zostaw na co najmniej pół godziny.
Dodaj mąkę i sól, oliwę, otręby i nasiona wymieszaj 2 min/
"Ciasto" . Przełóż do nasmarowanej tłuszczem keksówki i wstaw do piekarnika żeby jeszcze wyrosło. Po ok 50 min włącz piekarnik -ustaw na 180 stopni, góra- dół, 1 godzina.
Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzŚwieże
Świeże
Alicj@
Jakie drożdże, świeże czy
Jakie drożdże, świeże czy instant?
Chris