3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tarta krucha ze szpinakiem i fetą


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 200 gramów mąki
  • 100 gramów masła
  • 1 jajko kurze średnie

Farsz

  • 1 opakowania szpinak mrożony, rozdrobniony, lub świeży
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 łyżeczek soku z cytryny
  • 0,5 opakowania sera feta, pokrojonego na kawałki
5

Przygotowanie

    Ciasta
  1. Umieścić składniki w naczyniu, 1 min. poz. Dough mode.

    Wyjąć ciasto, zawinąć w folię i umieścić na 30 min. w lodówce.

    Rozwałkować ciasto i wykleić nim formę (lub gniazda na muffinki).

    Nakłuć widelcem i podpiec na biało w piekarniku (ok. 10 min. w 180 stopniach).

  2. Farsz

    Rozdrobniony czosnek (na wirujące noże) i szpinak podgrzać (100 stopni, około 2-3 minuty, w zależności od stopnia zamrożenia szpinaku. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać, obr 4. około 5 sekund. (sól i pieprz według uznania - ja nie dodaje bo smaku nadaje gałka a soli-feta)

    Wylać na podpieczone ciasto, posypać fetą, zapiekać ok. 30 minut w 180-200 stopni.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Czy ten farsz nadaje sie do

    Zgłoszony przez baaa na września 22, 2016 at 15:46.

    Czy ten farsz nadaje sie do pierogów? Synek zażyczył sobie pierogi ze szpinakiem a ja lubię kombinacje szpinak/feta więc???

    baaa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry przepis, tarta

    Zgłoszony przez olan65 na września 28, 2015 at 11:24.

    Bardzo dobry przepis, tarta bardzo łatwa w przygotowaniu, można pokusić się o dodanie np boczku i też jest pyszna.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jestem początkującym

    Zgłoszony przez lukasski na marca 7, 2015 at 18:15.

    Jestem początkującym Termokucharzem,ale czy do ciasta nie potrzeba dodać wody?

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pierwszy raz zrobiłam tarte

    Zgłoszony przez Gos na listopada 1, 2014 at 22:49.

    Pierwszy raz zrobiłam tarte ze szpinakiem. To jest bardzo prosty przepis dlatego go użyłam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Na kolację dzisiaj

    Zgłoszony przez Dietetyk Lublin na października 15, 2014 at 17:27.

    Na kolację dzisiaj wyprobujetmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A pół opakawania sera feta to

    Zgłoszony przez pazdzioch18 na maja 28, 2013 at 15:44.

    A pół opakawania sera feta to w gramach ile będzie?

    Lubię dokładność w kuchni tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się że smakowała

    Zgłoszony przez niusia na maja 23, 2013 at 16:04.

    Cieszę się że smakowała tmrc_emoticons.) pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • I ja dodaje do wyprobowania

    Zgłoszony przez magi1 na maja 23, 2013 at 09:48.

    I ja dodaje do wyprobowania tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jutro nie idę do pracy, więc

    Zgłoszony przez gabi49 na maja 22, 2013 at 19:52.

    Big Smile Jutro nie idę do pracy, więc ją zrobię.

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niusiu tarta pyszna dziękuję

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 22, 2013 at 17:51.

    Niusiu tarta pyszna Love dziękuję za przepis i pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze