Składniki
Ciasto
- 200 gramów mąki
- 100 gramów masła
- 1 jajko kurze średnie
Farsz
- 1 opakowania szpinak mrożony, rozdrobniony, lub świeży
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 łyżeczek soku z cytryny
- 0,5 opakowania sera feta, pokrojonego na kawałki
-
6
55min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Umieścić składniki w naczyniu, 1 min. poz.
"Ciasto" .
Wyjąć ciasto, zawinąć w folię i umieścić na 30 min. w lodówce.
Rozwałkować ciasto i wykleić nim formę (lub gniazda na muffinki).
Nakłuć widelcem i podpiec na biało w piekarniku (ok. 10 min. w 180 stopniach).
Farsz
Rozdrobniony czosnek (na wirujące noże) i szpinak podgrzać (100 stopni, około 2-3 minuty, w zależności od stopnia zamrożenia szpinaku. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać, obr 4. około 5 sekund. (sól i pieprz według uznania - ja nie dodaje bo smaku nadaje gałka a soli-feta)
Wylać na podpieczone ciasto, posypać fetą, zapiekać ok. 30 minut w 180-200 stopni.
Ciasta
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzlukasski:ja dałam właśnie 2 jajka...
lukasski:ja dałam właśnie 2 jajka
Ja dodałam 2 jajka. 1 to za mało. Ciasto się...
Ja dodałam 2 jajka. 1 to za mało. Ciasto się sypie ...
Czy ten farsz nadaje sie do
Czy ten farsz nadaje sie do pierogów? Synek zażyczył sobie pierogi ze szpinakiem a ja lubię kombinacje szpinak/feta więc???
Bardzo dobry przepis, tarta
Bardzo dobry przepis, tarta bardzo łatwa w przygotowaniu, można pokusić się o dodanie np boczku i też jest pyszna.
Jestem początkującym
Jestem początkującym Termokucharzem,ale czy do ciasta nie potrzeba dodać wody?
Pozdrawiam
Pierwszy raz zrobiłam tarte
Pierwszy raz zrobiłam tarte ze szpinakiem. To jest bardzo prosty przepis dlatego go użyłam.
Na kolację dzisiaj
Na kolację dzisiaj wyprobuje
A pół opakawania sera feta to
A pół opakawania sera feta to w gramach ile będzie?
Lubię dokładność w kuchni
Cieszę się że smakowała
Cieszę się że smakowała
pozdrawiam
I ja dodaje do wyprobowania
I ja dodaje do wyprobowania
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Jutro nie idę do pracy, więc
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Niusiu tarta pyszna dziękuję
Niusiu tarta pyszna
dziękuję za przepis i pozdrawiam 