 
                                            
                                    Składniki
ciasto na tartę i cebulowy farsz
- 500 g mąki pszennej
- 7 g suchych drożdży
- 225 g ciepłej wody
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczki soli
- 1000 g obranej cebuli
- 80 gramów masła
- 1 łyżki soli
- 300 g śmietany 30%
- 4 jajka
- 1/2 łyżeczki tymianku, suszonego
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki mielonego kminku
- 100 g białego wina
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do  "Blokada naczynia miksującego" wlać wodę,wsypać  drożdże , rozmieszać 1min obr poz.2 dodać pozostałe składniki i wrabiać  ciasto czas 3 min. poz "Blokada naczynia miksującego" wlać wodę,wsypać  drożdże , rozmieszać 1min obr poz.2 dodać pozostałe składniki i wrabiać  ciasto czas 3 min. poz "Ciasto"  .Wyłożyć ciasto do miseczki i pozostawić 30 min  do wyrośnięcia.Rozwałkować  i wyłożyć formę do tarty tak ,aby ciasto delikatnie wystawało ponad brzegi formy. Widelcem  zrobić dziurki w cieście,odstawić  do wyrośnięcia.Cebulę posiekać /w dwóch pocjach/ czas 2 sek poz.  turbo.Wyłożyć do patelni  wraz  z masłem i solą . Zeszklić cebulę  nie przypiekająć. Dodać wino,wsypać tymianek  lekko odparować i przestudzić i wyłożyć na ciasto.Śmietanę, jajka,pieprz włożyć do "Ciasto"  .Wyłożyć ciasto do miseczki i pozostawić 30 min  do wyrośnięcia.Rozwałkować  i wyłożyć formę do tarty tak ,aby ciasto delikatnie wystawało ponad brzegi formy. Widelcem  zrobić dziurki w cieście,odstawić  do wyrośnięcia.Cebulę posiekać /w dwóch pocjach/ czas 2 sek poz.  turbo.Wyłożyć do patelni  wraz  z masłem i solą . Zeszklić cebulę  nie przypiekająć. Dodać wino,wsypać tymianek  lekko odparować i przestudzić i wyłożyć na ciasto.Śmietanę, jajka,pieprz włożyć do "Blokada naczynia miksującego"   i wymieszć czas 10 sek obr. poz 4.Zalać tartę śmietanowo- jajeczną masą ,posypać  mielonym kminkiem. Piec 30-40min w temp. 190 stopni. "Blokada naczynia miksującego"   i wymieszć czas 10 sek obr. poz 4.Zalać tartę śmietanowo- jajeczną masą ,posypać  mielonym kminkiem. Piec 30-40min w temp. 190 stopni.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Na szybki obiad w sam raz
Pycha
wypróbowane! pyszne! i bardzo syte