3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tarta cebulowa


Wydrukuj:
4

Składniki

ciasto na tartę i cebulowy farsz

  • 500 g mąki pszennej
  • 7 g suchych drożdży
  • 225 g ciepłej wody
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczki soli
  • 1000 g obranej cebuli
  • 80 gramów masła
  • 1 łyżki soli
  • 300 g śmietany 30%
  • 4 jajka
  • 1/2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminku
  • 100 g białego wina
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lidwlać wodę,wsypać  drożdże , rozmieszać 1min obr poz.2 dodać pozostałe składniki i wrabiać  ciasto czas 3 min. pozDough mode .Wyłożyć ciasto do miseczki i pozostawić 30 min  do wyrośnięcia.Rozwałkować  i wyłożyć formę do tarty tak ,aby ciasto delikatnie wystawało ponad brzegi formy. Widelcem  zrobić dziurki w cieście,odstawić  do wyrośnięcia.Cebulę posiekać /w dwóch pocjach/ czas 2 sek poz.  turbo.Wyłożyć do patelni  wraz  z masłem i solą . Zeszklić cebulę  nie przypiekająć. Dodać wino,wsypać tymianek  lekko odparować i przestudzić i wyłożyć na ciasto.Śmietanę, jajka,pieprz włożyć do Closed lid  i wymieszć czas 10 sek obr. poz 4.Zalać tartę śmietanowo- jajeczną masą ,posypać  mielonym kminkiem. Piec 30-40min w temp. 190 stopni.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz