3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Solidrągi


Wydrukuj:
4

Składniki

30 porcja/porcje/porcji

Solidrągi

  • 75 g margaryny
  • 25 g drożdży świeżych
  • 375 g mąka pszenna
  • 75 g margaryny
  • 115 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 jajko
  • 200 g sera żółtego
  • 6
    45min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego dodać 75 g margaryny , 25 g drożdży , 1/2 łyżeczki cukru ,podgrzewać
    2min/30Podgrzewanie/obr.2
    Dodać 375 g mąki ,115 g śmietany, 75 g miękkiej margaryny, 1/2 łyżeczki soli , wyrobić ciasto Ciasto3 min .
    Przełożyć na stolnicę rozwałkować na grubość 0,5 cm , posmarować roztrepanymm jajkiem ,posypać kminkiem , sol,a i startym żółtym serem ,radełkiem pociąć na paski o szerokości 1 cm .
    piec na zloty kolor 15-20 min w temperaturze 200-250 stopni
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy