3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasztet z cukinii


Wydrukuj:
4

Składniki

600 g

Pasztet z cukinii

  • 800 g cukinii
  • 250 g bułki tartej
  • 2 łyżki otrębów pszennych
  • 150 g oleju
  • 1/2 pęczka natki pietruszki, świeżej
  • 1 marchew
  • 1/4 strąków papryki
  • 1/4 łyżeczki chili, suszonego
  • 100 gramów sera gouda
  • 2 szczypty soli i pieprzu
  • 3 jajka
  • 6
    2h 15min
    Czas całkowity 1h 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Pasztet z cukinii
  1. Ser rozdrobnić 10 s/ ob 5, przełożyć do oddzielnej miski. Cukinię, marchew i paprykę pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować 10 s/ ob 4. Przełożyć do miski, odcisnąć z nadmiaru płynu. Do naczynia wrzucić cebulę, zmiksować 8 s/ ob 5. Dodać pozostałe składniki : cukinię, bułkę, otręby, ser, olej, jajka i posiekaną natkę. Wymieszać 30 s / ob 4. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200 stopniach 1 godz.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bułki tartej trzeba dać szklankę a nie 250g

    Zgłoszony przez Miodunka66 na października 26, 2020 at 17:16.

    Bułki tartej trzeba dać szklankę a nie 250g

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze