3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

paszteciki półkruche z kapustą i pieczarkami


Wydrukuj:
4

Składniki

30 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 450 g mąki
  • 100 g oleju roślinnego
  • 3 jajka
  • 3 płaskie łyżeczki do herbaty proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kwaśniej śmietany 12%
  • 1 łyżeczki soli

farsz

  • 300 g kiszonej kapusty
  • 200 g pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • kilka suszonych grzybów
  • 30 g oleju
  • sól, pieprz, przyprawy
  • 6
    40min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    farsz
  1. Kapustę odcisnąć i poszatkować 5s, obr 5, odłożyć do innego naczynia

    Cebulę rozdrobnić 3s, obr 5, dodać obrane pieczarki i kilka suszonych grzybów i rozdrobnić 4s, obr 5, zgarnąć ze ścianek kopystką.

    Dodać olej, dusić 5 min, temp. Varoma, obr 1Counter-clockwise operation

    Dodać kapustę kiszoną, odrobinę soli, pieprzu i przypraw jakie kto lubi (np. kminek, cząber), dusić razem 12 min, temp Varoma, obr 1-2 (zdjęta MT)

    Farsz wyjąć do wystudzenia

  2. ciasto (po wystudzeniu farszu)
  3. Podane składniki umieścić w naczyniu, wyrabiać około 1 min Dough mode, jeżeli ciasto zbyt "mokre" można dodać troszkę mąki.

     

     

  4. całość
  5. Ciasto podzielić na 3-4 kawałki, na wysypanej mąką stolnicy rozwałkować na podłużne pasy (szerokości około 15-20 cm, ponakłuwać. Następnie nałożyć farsz wzdłuż ciasta na około 1/3 szerokości, zawinąć w wałek, zlepiając jak pierogi (nie zlepiać na końcach). Ponownie delikatnie ponakłuwać, pokroić na paszteciki szerokości 3-4 cm. W sumie z całej porcji ciasta wychodzi około 30 sztuk.

    Paszteciki poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, włożyć do nagrzanego piekarnika, piec w temp. 210-220 stopni około 15 minut (jak ktoś lubi mocno przypieczone to można nieco dłużej).

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Już w piekarniku ....ciasto wyszło super!...

    Zgłoszony przez Laurka na stycznia 31, 2018 at 15:47.

    Już w piekarniku ....ciasto wyszło super! Niedługo spróbuję Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super przepis

    Zgłoszony przez doris 66-66 na listopada 29, 2017 at 16:14.

    super przepis Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niesamowicie proste i bardzo smaczne !! Robiłam...

    Zgłoszony przez Jespa na września 30, 2017 at 13:41.

    Niesamowicie proste i bardzo smaczne !! Robiłam pierwszy raz w życiu i moja babcia ( kucharka) sie zajadała !!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy mozna od razu zrobic 2

    Zgłoszony przez susin na maja 17, 2016 at 14:24.

    czy mozna od razu zrobic 2 porcje w najnowszym termomixie?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne paszteciki

    Zgłoszony przez samalia na stycznia 16, 2016 at 01:21.

    Bardzo smaczne paszteciki tmrc_emoticons.-) wypróbowane w Święta Bożego Narodzenia tmrc_emoticons.-) polecam wszystkim tmrc_emoticons.-) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak znalazł do wigilijnego

    Zgłoszony przez Asiek37 na grudnia 24, 2015 at 01:12.

    Jak znalazł do wigilijnego barszczu tmrc_emoticons.) Zrobione....wyszły pyszne tmrc_emoticons.) Wesołych świąt tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zawsze chciałam zrobić ale

    Zgłoszony przez KasiulaG na grudnia 16, 2015 at 13:50.

    Zawsze chciałam zrobić ale dopiero mając termomixa odważyłam się i ... rewelacja. Polecam są smaczne i łatwe do zrobioenia (jak wszytsko od kiedy mam termomixa)  Cooking 4

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pycha!

    Zgłoszony przez gabik31 na sierpnia 18, 2015 at 13:20.

    pycha! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Paszteciki godne polecenia.

    Zgłoszony przez becia.mazgaj na kwietnia 2, 2015 at 14:40.

    Paszteciki godne polecenia. Ciasto nadaje się do różnego rodzaju farszu tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo ciekawy i łatwy

    Zgłoszony przez Szarlotka na lipca 19, 2014 at 23:23.

    Bardzo ciekawy i łatwy przepis, dodałam do moich kolekcji i na pewno wypróbuję tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepis do wypróbowania :) 

    Zgłoszony przez ilonaw na kwietnia 14, 2013 at 20:32.

    przepis do wypróbowania tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam według przepisu

    Zgłoszony przez pączuszek na kwietnia 14, 2013 at 20:25.

    Zrobiłam według przepisu znajomym na parapetówkę, zniknęły w 5 minut.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis jest super :)  Szybko

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na listopada 30, 2012 at 15:16.

    Przepis jest super tmrc_emoticons.)  Szybko się robi paszteciki i są smaczne na ciepło i na drugi dzień zimne tmrc_emoticons.D Big Smile  Dziękuję za przepis Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • świetny  przepis, robiłam

    Zgłoszony przez majla@poczta.onet.eu na listopada 25, 2012 at 19:02.

    świetny  przepis, robiłam wczoraj, moje pierwsze paszteciki w życiu, wyszły super, polecam

     

    Mariola

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny, łatwy przepis. Nigdy

    Zgłoszony przez Bożena Bąk na listopada 23, 2012 at 07:44.

    Świetny, łatwy przepis. Nigdy nie umiałam zrobić pasztecików a teraz jestem pewna ze mi się udadzą. Dziękuję  tmrc_emoticons.)

    Bożena

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze