Składniki
40 kawałek/kawałki/kawałków
FARSZ
- do smaku: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, przyprawa uniwersalna
- 50 g oliwy
- 400 g pasztetu
- 100 g cebuli
- 250 g pieczarek
DODATKI
- 1 jajko roztrzepane do posmarowania ciasta
- sezam
CIASTO
- 500 g mąki pszennej
- 5-10 g drożdży
- 70 g miękkiej margaryny
- 220 g kwaśnej śmietany
- 1 jajko
- 5 g soli
-
6
20min
Czas całkowityPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1. Pieczarki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do
"Blokada naczynia miksującego" i zmiksować czas 5s/ obr 5. Przełożyć do innego naczynia.
2. Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę i zmiksować czas5s/obr 5 . Kopystką zgarnąć ze ścianek cebulę, wlać oliwę dodać pieczarki. Smażyć 10 minut Varoma/ obr 1. Pod koniec smażenia dołożyć pokrojony w kawałki pasztet i przyprawy.
3. Wszystko razem wymieszać 30s/
"Obroty wsteczne" /obr 4
4. Wystudzić farsz.
1. Margarynę pokroić w kawałki i wrzucić do
"Blokada naczynia miksującego" , dodać mąkę i zmiksować 10 s/obr 5.
2. Dodać sól, śmietanę , drożdże i jajko . Zmiksować 10s/obr 5.
3 Wyrabiać ciasto 2minuty /
"Ciasto"
4. Wyłożyć ciasto i pozostawić do wyrośnięcia na około 0,5 godziny
5. Ciasto rozwałkować i wykrawać kółka o średnicy 10 cm , nałożyć na środek farsz i zwijać w kształt prostokąta.
6. Ułożyć na blaszce żeby trochę podrosły.
7. Włączyć piekarnik 180 stopni.
6. Posmarować paszteciki jajkiem i posypać sezamem.
8. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 15-20 minut na kolor jasnozłoty.
Farsz
Ciasto
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Paszteciki podawać do czerwonego barszczu.
SMACZNEGO
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSzybkie i pyszne 👍
Szybkie i pyszne 👍
Świetne paszteciki. Polecam i farsz i...
Świetne paszteciki. Polecam i farsz i ciasto.Szybko się robi, a w smaku naprawdę super. Nawet na drugi dzień po odgrzaniu w piekarniku ciasto nic nie traci na kruchosci i świeżości.
Przepis jest super! ...
Przepis jest super!
Nie chciałam mieć ich aż w takiej gładkiej konsystencji.
Moje pieczarki zamiast rozdrobnione na 5 nastawiłam na 2,5
Polecam jak najbardziej!
obłędne
obłędne
Wlasnie robie swiateczne menü dodalam do...
Wlasnie robie swiateczne menü
dodalam do zrobienia
Najlepsze z czerwonym
Najlepsze z czerwonym barszczykiem, ale same również jako przekąska
Pyszne, na zimno jeszcze
Pyszne, na zimno jeszcze lepsze
Nadszedł czas na samodzielne
Nadszedł czas na samodzielne paszteciki
Pyszne i szybkie :) godne
Pyszne i szybkie
godne polecenia, z czerwonym barszczykiem komponują sie idealnie 
Super, dzisiaj zrobiłam. Były
Super, dzisiaj zrobiłam. Były pysze. Dzięki za pomysł
Ja planuje zrobić Dam znać
Ja planuje zrobić
Dam znać czy były pyszne 
fajny przepis, na pewno
*farsz zostawić do
*zostawić ciasto do wyrośnięcia okryte wilgotną ściereczą najmniej 40 min(czym dłużej tym lepiej)
*ciasto dość cienko rozwałkować
*przed pieczniem nastawić piekarnik na 50 stopni, do nagrzanego piekarnika włożyć paszteciki ,wyłączyć piekarnik poczekać aż ładnie wyrosną
*układać na blaszce w miarę możliwości jak najrzadziej (ciasto rośnie baaardzoo dobrze)*dokładnie i *równomiernie rozsmarować jako przed pieczniem
smaczenego !
pozdrawiam 
Świetny przepis, dodaję do
Świetny przepis, dodaję do moich ulubionych i na pewno te paszteciki upiekę.
aż mi zapachniało świętami @
aż mi zapachniało świętami @ przepis trochę inny od mojego @ rodzinna jest zawsze zachwycona bardzo je lubię @@@
Dziewczyny jak zrobicie to
Dziewczyny jak zrobicie to dajcie znać czy smakowały
pozdrawiam
Paszteciki wygladaja pysznie
Paszteciki wygladaja pysznie
zrobie z checia
dzieki Ilonko. Pozdrawiam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Ilonko dziekuję za przepis,
Wyglądają przepysznie!
Wyglądają przepysznie! pozdrawiam cieplutko

Dzisiaj jeszcze upiekę na
Dzisiaj jeszcze upiekę na andrzejkową imprezkę