3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Muffiny z szynka i serem a la pizza


Wydrukuj:
4

Składniki

15 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 100 g szynki
  • 120 g sera żółtego
  • 100 g mleka
  • 50 g drożdży
  • 250 g mąki pszennej
  • 90 g masła(miękkiego)
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki bazyli suszonej
  • 1/2 łyżeczki oregano suszonego
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1.Do Closed lid wkładamy szynke i ser pokrojony na kawałki, rozdrabniamy 3sek/obr.5. Sprawdzamy stopień rozdrobnienia,ewntualnie powtarzamy 3sek/obr.5.Przekładamy do innego naczynia, płukamy i osuszamy naczynie.

    2.Do Closed lid wkładamy mleko i pokruszone drożdże i podgrzewamy 2min/37C/obr.1

    3.Dodajemy mąkę,masło,jajko,bazylię, oregano,sól i pieprz. Miksujemy 30sek/obr.4

    4.Dodajemy ser i szynkę i miksujemy 10sek/obr.3.

    5.Ciasto przekładamy do innego naczynia i odstawiamy na 30 min do wyrośnięcia. Rozgrzewamy piekarnik do 180 C.Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, układamy foremki do muffinek i do każdej po równo nakładamy ciasto.Pieczemy w temp. 180 C ok 20-25 minut.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Z tej porcji udało mi się zrobić 17 muffinek.Zaznaczyłam 15 porcji bo wielkośc foremek jest różna tmrc_emoticons.;)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • REWELACJA! Zrobiłam z podwójnej porcji ...

    Zgłoszony przez Monika38 na września 8, 2017 at 17:54.

    REWELACJA! Zrobiłam z podwójnej porcji Smile

    Dodałam pieczarki i cebulę i wyszły wyśmienite Cooking 7

    Wszystkim smakowały Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mufinki bardzo smaczne. Dodałam jeszcze...

    Zgłoszony przez eska77 na grudnia 28, 2016 at 16:13.

    Mufinki bardzo smaczne. Dodałam jeszcze pieczarki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super przepis pychota

    Zgłoszony przez magda55 na listopada 23, 2016 at 18:41.

    super przepis Lolpychota

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis super:) ja zamiast

    Zgłoszony przez Mtomczyk na sierpnia 14, 2016 at 10:47.

    Przepis supertmrc_emoticons.) ja zamiast szynki dodalam boczek, dodatkowo cebulke i ser. Pysznetmrc_emoticons.) rozeszły się błyskawicznie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszności, nie ma jak zabrać

    Zgłoszony przez edyta117 na czerwca 9, 2016 at 08:02.

    Pyszności, nie ma jak zabrać takie cudo do pracy. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobra przekąska.

    Zgłoszony przez Orma na maja 22, 2016 at 20:16.

    Bardzo dobra przekąska. Rodzinka za nią przepada. Faktycznie trzeba dłużej potrzymac w piecyku w 200 stopniach. Bardzo smaczne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A nakladac cale te foremki

    Zgłoszony przez Bogna30 na marca 15, 2016 at 21:58.

    A nakladac cale te foremki czy do polowy? 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mufinki świetne. Dobre na

    Zgłoszony przez gabi49 na marca 13, 2016 at 21:57.

    Mufinki świetne. Dobre na drugie śniadanie do pracy lub do szkoły. Ja jednak trochę dłużej je piekłam i pod koniec dałam temp. 200 st. C bo były mało rumiane. Smakowo rewelacja!  tmrc_emoticons.)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze