3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Imprezowe ślimaczki na słono


Wydrukuj:
4

Składniki

300 g

Imprezowe ślimaczki na słono

  • 300 gramy mąka pszenna
  • 20 gramy drożdże świeże
  • 90 gramy woda
  • 1 łyżeczek sól
  • 0,5 łyżeczek cukier

sos

  • 200 gramy przecieru pomidorowego, typu passata
  • 0,5 łyżeczek cukier
  • 1 łyżeczek oregano, suszone
  • 2 szczypty sól

dodatki

  • 1 kulki Cebula czerwona
  • 15 plastrów salami
  • 1 opakowania ser mozzarella
5

Przygotowanie

  1. TM. wszystkie składniki ciasta wyrobić 2min/interwał

    Ciasto rozwałkowujemy na duży prostokąt, smarujemy go sosem (składniki mieszamy w miseczce), układamy dodatki i posypujemy serem. Wzdłuż dłuższego boku zwijamy ciasto w rulon i za pomocą ostrego noża kroimy na 2 cm plastry.

    Pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze 190 stopni C.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ser mozarella możecie kupić w kostce i zmielić w TM, potrzebne będzie około 250 g. Można też kupić gotowe wiórki. Alternatywnie użyjcie innego sera jaki akurat macie w lodówce lub jaki lubicie tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy