Tu jesteś:
4
Składniki
300 g
Imprezowe ślimaczki na słono
- 300 gramy mąka pszenna
- 20 gramy drożdże świeże
- 90 gramy woda
- 1 łyżeczek sól
- 0,5 łyżeczek cukier
sos
- 200 gramy przecieru pomidorowego, typu passata
- 0,5 łyżeczek cukier
- 1 łyżeczek oregano, suszone
- 2 szczypty sól
dodatki
- 1 kulki Cebula czerwona
- 15 plastrów salami
- 1 opakowania ser mozzarella
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- TM. wszystkie składniki ciasta wyrobić 2min/interwał
Ciasto rozwałkowujemy na duży prostokąt, smarujemy go sosem (składniki mieszamy w miseczce), układamy dodatki i posypujemy serem. Wzdłuż dłuższego boku zwijamy ciasto w rulon i za pomocą ostrego noża kroimy na 2 cm plastry.
Pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze 190 stopni C.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Ser mozarella możecie kupić w kostce i zmielić w TM, potrzebne będzie około 250 g. Można też kupić gotowe wiórki. Alternatywnie użyjcie innego sera jaki akurat macie w lodówce lub jaki lubicie
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz