Tu jesteś:
4
Składniki
6 osoba/osoby
Ciasto dyniowe z boczkiem i serem kozim
- 200 gramy miąższu dyni
- 80 gramy boczku
- 70 gramy ser kozi, twardy
- 3 liści jajka
- 60 gramy masła
- 100 gramy mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
6
1h 15min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- miąższ dyni boczek oraz ser pokroić w kostkę
- Pokrojony miąższ, boczek oraz ser umieścić w misie i miksuj przez 20 sek przy obrotach
- Ściągnij kopystką masę ze ścianek misy
- Dodaj jajka, masło i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
- uruchom tryb wyrabiania ciasta "Mieszanie" na 3,5 min
- Wyłuż blachę papierem do pieczenia i przelej masę do blachy a następnie wsadź do pieca rozgrzanego na 180 stopni na 45 min.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz