3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto dyniowe z boczkiem i serem kozim


Wydrukuj:
4

Składniki

6 osoba/osoby

Ciasto dyniowe z boczkiem i serem kozim

  • 200 gramy miąższu dyni
  • 80 gramy boczku
  • 70 gramy ser kozi, twardy
  • 3 liści jajka
  • 60 gramy masła
  • 100 gramy mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6
    1h 15min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. miąższ dyni boczek oraz ser pokroić w kostkę
  2. Pokrojony miąższ, boczek oraz ser umieścić w misie i miksuj przez 20 sek przy obrotach
  3. Ściągnij kopystką masę ze ścianek misy
  4. Dodaj jajka, masło i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
  5. uruchom tryb wyrabiania ciasta Mieszanie na 3,5 min
  6. Wyłuż blachę papierem do pieczenia i przelej masę do blachy a następnie wsadź do pieca rozgrzanego na 180 stopni na 45 min.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy