3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CHRUPIĄCE PALUCHY Z PRAŻONEJ CEBULKI I SZCZYPIORKU


Wydrukuj:
4

Składniki

20 kawałek/kawałki/kawałków

CHRUPIĄCE PALUCHY Z PRAŻONEJ CEBULKI I SZCZYPIORKU

  • 70 g prażonej cebulki, gotowej
  • 400 g mąki pszennej, + mąka do obsypania
  • 50 g drożdży świeżych
  • 2 szczypty kurkumy, mielonej
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 2 szczypty cukru
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 30 g musztardy
  • 1 pęczek szczypiorku, posiekanego
  • 180 g ciepłej wody
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    PALUCHY
  1. 1. Do naczynia miksujacego wkładamy 50g prażonej cebulki 10s./obr.10
    2. Dodajemy reszte prażonej cebulki i pozostałe składniki 45s./INTEWAŁDough mode
    3. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na prostokąt i kroimy na cienkie paski około 1cm,
    każdemu z tych pasków nadajemy
    ręcznie okragłego kształt.
    4. Paluchy układamy na pergaminie i pozostawiamy na chwilę do wyrośnięcia w tym czasie należy włączyc piekarnik na 180C.
    5. Paluchy pieczemy około 20-25min. w temp. 180C
    6. Podajemy po wystudzeniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy