3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CHRUPIĄCE PALUCHY Z PARMEZANEM I ROZMARYNEM


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

CHRUPIĄCE PALUCHY Z PARMEZANEM I ROZMARYNEM

  • 300 g mąki pszennej, pełnoziarnistej
  • 100 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki soli
  • 6 g rozmarynu, suszonego
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 50 g parmezanu
  • 1 g płatków chilli, suszonych
  • 3 g cukru
  • 50 g drożdży świeżych
  • 180 g ciepłej wody
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    PALUCHY
  1. 1. Do naczynia miksującego wkładamy parmezan 5s./obr.10
    2. Dodajemy pozostałe składniki 45s./INTERWAŁ Dough mode
    3.Gotowe ciasto rozwałkowujemy na prostokat i kroimy na cieniutkie paski około 1cm.
    4. Każdemu z pasków ręcznie nadajemy okragły kształ
    5. Paluchy układamy na pergaminie do wyrośnięcia. W tym czasie należy właczyć piekarnik na 180C
    6. Paluchy pieczemy okoo 20-25min. w temp.180C
    7. Podajemy po wystudzeniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy