Tu jesteś:
4
Składniki
20 porcja/porcje/porcji
CHRUPIĄCE PALUCHY Z PARMEZANEM I ROZMARYNEM
- 300 g mąki pszennej, pełnoziarnistej
- 100 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki soli
- 6 g rozmarynu, suszonego
- 50 g oliwy z oliwek
- 50 g parmezanu
- 1 g płatków chilli, suszonych
- 3 g cukru
- 50 g drożdży świeżych
- 180 g ciepłej wody
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego wkładamy parmezan 5s./obr.10
2. Dodajemy pozostałe składniki 45s./INTERWAŁ "Ciasto"
3.Gotowe ciasto rozwałkowujemy na prostokat i kroimy na cieniutkie paski około 1cm.
4. Każdemu z pasków ręcznie nadajemy okragły kształ
5. Paluchy układamy na pergaminie do wyrośnięcia. W tym czasie należy właczyć piekarnik na 180C
6. Paluchy pieczemy okoo 20-25min. w temp.180C
7. Podajemy po wystudzeniu.
PALUCHY
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz