![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/jkg7s5gn-4b714-403192-cfcd2-5jh27ery/0cfd32d5-a203-4c4a-b1de-3e90a06d42db/main/zdrowe-batoniki-z-zurawina.jpg)
- TM 31
Składniki
batoniki
- 125 g masła
- 100 g cukru trzcinowego
- 2 łyżki melasy można zastąpić miodem
- 200 g płatków owsianych
- 40 g żurawiny suszonej
- garść rodzynek
- garść płatków migdałowych
- szczypta soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia wkładamy masło, cukier trzcinowy, melasę i mieszamy 10 sek./obr.4.
2. Podgrzewamy 4 min./100 stopni./obr.1.
3. Dodajemy resztę składników i mieszamy 20 sek./obr.3.
4. Kwadratową małą formę smarujemy masłem i wylewamy ciasto. Pieczemy 20-25 min. w 190 stopniach na wentylatorze.
5. Studzimy i kroimy w paski.
SMACZNEGO!!! Przepyszne i zdrowe.
Przepis pochodzi z książki "Poniedziałki bez mięs"
batoników
Porady
Można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
dodaję do wypróbowania![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
Dodaję do wykonania w ten weekend. Wyglądają smakowicie, lubię takie słodkości![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
Dodaję do wykonania w ten weekend. Wyglądają smakowicie, lubię takie słodkości![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
bardzo dobre batoniki , tylko ja dodaję więcej miodu i zero cukru
żeby były zdrowsze ![Cooking 7 Cooking 7](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/cooking_7.gif)
W sklepie ekologicznym.
Po moich batonikach zostały tylko okruszki
Super, zrobię w sobotę i przez tydzień będzie do podgryzania w trudnych chwilach diety
A gdzie kupujesz melasę?
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Bardzo ciekawe, z mila checia wypròbuje
![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Are you sure to delete this comment ?