3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wiewióry z kremem czekoladowym


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

  • Ciasto:
  • 70 g orzechów włoskich
  • niepełne 2 MT mleka
  • 30 g drożdży
  • 30 g cukru
  • 400 g mąki
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju
  • 10 g cukru waniliowego
  • Krem czekoladowy
  • wg. przepisu:
  • //www.przepisownia.pl/przepisy/13076/krem-czekoladowy-do-tortow.html
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. W suchym naczyniu miksującym rozdrabniamy obrane orzechy włoskie (3 sek. - obroty pozycja 6).

    Dodajemy do naczynia miksującego pozostałe składniki wg kolejności z przepisu. (20 sek. - obroty pozycja 6).

    Z tak wyrobionego ciasta formujemy wałek. Kroimy na 12-13 porcji. Formujemy bułeczki. Układamy szeroko (bo będą rosły) na blaszce do pieczenia. Smarujemy rozbitym jajkiem z wodą. Pozostawiamy w piekarniku na ok. 20-25 min. w temp. 40-50 stopni. Kiedy zauważymy, że podrosły, ustawiamy piekarnik na 170 stopni C. Pieczemy ok. 15-20 min. (czas dostosować trzeba do piekarnika). Bułeczki szybko łapią ciemny kolor więc trzeba pilnować aby nie przypalić.

    Orzechowe bułeczki dobre są same w sobie. Genialnie będą się komponowały z kremem czekoladowym lub orzechowym, który można użyć do smarowania po przekrojeniu. Dla wytrwałych polecam jednak użycie szprycy i umieszczenie kremu czekoladowego już w bułce. (Krem nie może być ciepły, bułeczki również muszą odpocząć po pieczeniu przed szprycowaniem).

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy