Tu jesteś:
4
Składniki
25 porcja/porcje/porcji
Zaczyn
- 50 g drożdże świeże
- 0.33 litry mleko roślinne
- 20 g cukier
- 1 łyżek mąka
Ciasto
- 580 g mąka
- 0.12 litry olej
- 1/3 łyżeczki sól
np do środka
- 200 g dżem
- 10 kostki czekolady
-
6
3h 13min
Czas całkowity 3h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Umieścić w miesce wszystkie składniki.
Obroty: 1
Temperatura: 37 stopni C
Czas: 4 min - Dodać pozostałe składniki.
3 min"Ciasto"
Wyłożyć w miksera na blat, zarobić i odstawić na 1h. - Nadziać i odłożyć na jeszcze około 30 min.
Ciasta nie zarabiać za dużo tylko najlepiej od razu wałkować.
Nagrzać piekarnik góra-dół na 220 stopni.
Piec około 12-13 min.
Zaczyn
Ciasto
Pączusie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
DASZ RADĘ !
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz