3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant SZYBKI JABŁECZNIK Z ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ - KETOGENICZNY


Wydrukuj:
4

Składniki

18 kawałek/kawałki/kawałków

KRUSZONKA

  • 100 g masła
  • 100 g maki migdalowej
  • 100 g orzechów laskowych
  • 100 g erytrytolu
  • 1 szczypty cynamonu

NADZIENIE

  • 600 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki
  • 4 łyżki wiórki kokosowe
  • 4 łyżki płatków migdałowych

POLEWA

  • 1 łyżeczki cynamonu
  • 100 g erytrytolu
  • 3 jajka
  • 200 g śmietany 36%

CIASTO

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 30 g mleka 3.2 %
  • 1 jajko całe
  • 150 g masło
  • 70 g erytrytol
  • 300 g mąki migdalowa
5

Przygotowanie

  1. WAŻNE: Nie trzeba myć naczynia miksującego po wykonianiu poszczególnych etapów!


    Wysmarować tortownicę ok. 26-28 średnicy. Włączyć piekarnik na 180 stopni Celcjusza.

    1. CIASTO: wszystkie składniki wrzucić do i mieszać 10 sek./obrót 5. Ciasto wyłożyć w tortownicy na dnie i bokach.

    2. NADZIENIE: jabłka wrzucić do i wymieszać za pomocą szpatułki, 10 sek./obrót 4. Wyłożyć do ciasta i wygładzić.

    3. POLEWA: Wszystkie składniki wrzucić do i mieszać 10 sek./obrót 8. Polać jabłka.

    4. KRUSZONKA: Do wrzucamy orzechy i rozdrabiamy 3 sek./obrót 7, następnie wrzucamy pozostałe składniki i mieszamy 4 sek./obrót 4. Posypujemy na polewę.

    Pieczemy ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy