3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Rogaliki drożdżowe z różą


Wydrukuj:
4

Składniki

25 porcja/porcje/porcji

CIASTO DROŻDŻOWE

  • 1 czubatych łyżek cukru waniliowego wykonanego w TM
  • 600 g mąki
  • 1 jajko całe
  • 1 żółtk0
  • 80 g masła lub margaryny
  • 250 g mleka
  • 50 g drożdży świeżych
  • 100 łyżki cukru
  • 6
    1h 50min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    PRZYGOTOWANIE CIASTA
  1. Do naczynia włożyć pokruszone drożdże, cukie, cukier waniliowy i mleko. Wymieszać 2,30 min./50 st./obr.4. Dodać zółto, jako, masło i mąkę. Wyrobić 1 min 30 sek Ciasto. Ciasto przełożyć do miski, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięci ok. 30 min. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 1,5 cm. na kształt koła i podzielićna trójkąty. Na szerszej części każdego trójkąta nakładać marmoladę różaną i zwinąć rogale.

  2. Posmarować jajkiem (dla nabrania złocistego koloru). Odstawić na chwilę aby podrosły. W tym czasie nagrzać piekarnik do temp.180 stopni. Piec ok. 20min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Rogaliki można jeszcze dodatkowo posypać cukrem pudrem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • rewelacja

    Zgłoszony przez Justynka 87 na listopada 6, 2018 at 15:39.

    rewelacja Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam wszystkich którzy komentowali przepis.Nie...

    Zgłoszony przez Ania555 na grudnia 8, 2017 at 18:30.

    Witam wszystkich którzy komentowali przepis.Nie mogę edytować bo mam zablokowany przepis. Natomiast prostuję: 100 gramów cukru. A za literówki sorry, klawiatura mi nie odbijała wszystkich liter i nie zwróciłam uwagi jak zapisywałam tekst. PozdrawiamSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super rogaliki. Polecam

    Zgłoszony przez Grajula na października 2, 2016 at 22:13.

    Super rogaliki. Polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis prosty, rogaliki

    Zgłoszony przez raciborzanka na marca 5, 2016 at 18:51.

    Przepis prosty, rogaliki wychodzą pyszne, z dżemem i nadzieniem orzechowym, rewelacja!  Ale co Ci jest dziewczyno ! Wygląda to tak, jakbyś wrzuciła tekst do translatora tmrc_emoticons.;) ...a może w trakcie umieszczania przepisu na stronie, podjadałaś rogaliki popijając je wzmocnionym  trunkiem Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam serdecznie !! Co

    Zgłoszony przez Lakulek na lutego 10, 2016 at 01:55.

    Witam serdecznie !!

    Co oznacza w przepisie -100 lyzki cukru ...ile to jest ?

    Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za odpis 

    Dana.B 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dołączam do pytania w sprawie

    Zgłoszony przez Iwonatuchom na grudnia 2, 2015 at 13:52.

    Dołączam do pytania w sprawie cukru!!!! Przepis ok, ale cukier póki się nie wyjaśni jego sprawa daje na "oko". Szanowna Aniu555 prosimy o sprostowanie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepraszam ale ile tego

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na listopada 21, 2015 at 18:37.

    Przepraszam ale ile tego cukru?

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze