3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Jabłkowe Uśmieszki


Wydrukuj:
4

Składniki

33 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 250 gramów mąki
  • 250 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 250 gramów miekkiego twarogu
  • 3-4 jablka pokrojonego w kostke
  • cukier puder do posypania
  • tluszcz do blachy
  • 50 gramów cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6
    40min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Skladniki na ciasto wlozyc do Closed lid : 25sek / obr 5. Wlozyc do lodòwki na 30min.  Ciasto rozwalkowac, wykrawac kòlka. Na kazdy krazek klasc kawalek jablka, zaciskac w rogach. Klasc na natluszczona blaszke ( lub papier), piec w goracym piekarniku do zrumienienia.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez Teufelchen07 na października 15, 2016 at 15:32.

    Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne, troche ciasto wyszlo

    Zgłoszony przez Teufelchen07 na października 13, 2016 at 19:28.

    Pyszne, troche ciasto wyszlo za luzne(ale dalam rade tmrc_emoticons.;)),moze takie musi byc? tmrc_emoticons.D

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak sądziłam.,  ale moja

    Zgłoszony przez gabi49 na września 8, 2012 at 20:19.

    Tak sądziłam.,  ale moja rodzinka uwielbia słodkości! Chciałam się upewnić. Big Smile Poleję im jakimś dżemikiem, a mam ich sporo! tmrc_emoticons.;)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie Gabrysiu, nie ma cukru.

    Zgłoszony przez veronicab71 na września 8, 2012 at 20:14.

    Nie Gabrysiu, nie ma cukru. Wariat jest bardziej dietetyczny. Mòj maz polewa sobie czesto syropem czekoladowym albo bita smietana, a mnie i còrce smakuje i w takiej postacitmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) Mozemy za to wiecej zjesc, bo malo slodkietmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko, upiekłam Twój

    Zgłoszony przez gabi49 na września 8, 2012 at 20:06.

    Veroniko, upiekłam Twój wariant. Jak dla mojej rodzinki to  są mało słodkie. Ja sama zastanawiałam się , dlaczego w cieście nie ma cukru, ale zgodnie z receptura - nie dodawałam. Samo posypanie cukrem-pudrem po wierzchu nie daje tego efektu.Zamiast jabłek dałam brzoskwinie z puszki, czyli od jabłek słodsze. Czy Ty przypadkiem nie zapomniałaś o cukrze?tmrc_emoticons.;)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grazynko, zdjecie nie jest

    Zgłoszony przez veronicab71 na września 8, 2012 at 19:38.

    Grazynko, zdjecie nie jest moje.... jest Ewy tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Wykorzystalam je, by dodac wariant przepisu, poniewaz, choc przepis jest inny, efekt jest ten samBig Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko już mi ślinka leci

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na września 7, 2012 at 19:03.

    Veroniko już mi ślinka leci jak patrzę na zdjęcie  tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p Jutro upiekę Cooking 6 Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze