Składniki
Ciasto
- 150 g cukru brązowego
- 140 g margaryny
- 100 g smalcu
- 4 jajka
- 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
- 450 g mąki
- śliwki
Kruszonke
- 40 g cukru
- 50 g margaryny
- 50 g mąki
- 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
-
6
50min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Brązowy cukier zmielic 10sek.obr.8.Dodac pozostałe składniki oprócz proszku do pieczenia i mąki ucierac ok.1min.obr.6/7.Dodac proszek i mąke obr.
"Ciasto" ok.3/4min.Ciasto wylac na blache i wyłożyc umyte i przekrojone na pół śliwki.Nagrzac piekarnik w 200 stopniach. Kruszonka
o naczynia miksującego włożyc wszystkie składniki na kruszonke wyrabiac czas 5sek.obr4/5.Na blache wysypac kruszonke .Piec 45min.Smacznego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCiasto ekspresowe! W sam raz
Ciasto ekspresowe! W sam raz przy niezapowiedzianej wizycie gości (a taką zaraz będę miała). Przed chwilą nastapiła próba na kubkach smakowych i wypadła pozytywnie, jednak bardzo czuć "na języku" proszek do pieczenia. Jako że robiłam w dużej blaszce, a pomimo to ciasto bardzo urosło, następnym razem ograniczę proszek do pieczenia do 1 łyżeczki.
I jeszcze kruszonka... Z podanych proporcji wyszła mi jakaś masa, którą prędzej rozsmarowałabym niż rozkruszyła.... Nie wiem, co było tego przyczyną. Jeśli przy kolejnej próbie znów nie wyjdzie, będę robić kruszonkę ze swojegp przepisu.
Dziękuję za przepis!
Poezja smaku - PALCE LIZAĆ!
Poezja smaku - PALCE LIZAĆ!
Lubię ciasta z owocami,
Lubię ciasta z owocami, napewno jest pyszne, wypróbuję
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję