Tu jesteś:
4
Składniki
Wariant Ciasto marchewkowe - BŁYSKAWICZNE!!!
- 1 łyżeczki cynamonu
- szczypta soli, szczypta soli
- 1 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 g cukru
- 340 g mąki
- 150 g oleju
- 4 jajka
- 320 g marchewek, obranych i przekrojonych na pół
- orzechy, całe, mieszane
-
6
41min
Czas całkowity 1minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
5
Przygotowanie
- Marchewki umieścić w naczyniu i rozdrobnić, 6 sek. obr. 6.
Dodać pozostałe składniki, wymieszać czas. 30-40 sek., stopniowo zwiększając obroty do poz. 7; pomagając sobie kopystką.
Blachę wysmarować tłuszczem .
Piec w temp. 180 stopni około 35-40 minut .
Piekę w blaszce 35x24 wyrasta na 4 cm .
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Polecam cynamon świeżo zmielony
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz