3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Ciasto marchewkowe - BŁYSKAWICZNE z orzechami!!!


Wydrukuj:
4

Składniki

24 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasto marchewkowe

  • 270 g marchewek, obranych i przekrojonych na pół
  • 4 jaja
  • 210 g oleju
  • 340 g mąki
  • 440 g cukru
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli.
  • 6
    1min
    Czas całkowity 1min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Orzechy włoskie włożyc do naczynia miksującego i rozdrobnić przez 10 s. obr. 7. Rozdrobnione przełożyć do innego naczynia.

     

  2. Marchewki umieścić w naczyniu i rozdrobnić - 6 sek. obr. 6.

     

  3. Dodać pozostałe składniki, wymieszać czas. 30-40 sek., stopniowo zwiększając obroty do poz. 7; pomagając sobie kopystką.

     

  4. Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Piec w temp. 180 stopni około 35-40 minut.

    Jak wystygnie - posypać cukrem pudrem.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jak ktoś lubi do ciasta mozna dodać garść rozdzynek, ale należy pamietać by były w pełni w nim zanurzone, inaczej podpieczone i wyschnięte, nie będą dobrze smakowały.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszne, cukru wystarczy 1/3

    Zgłoszony przez Kitek77 na października 16, 2016 at 14:19.

    Pyszne, cukru wystarczy 1/3

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pulchne i pyszne.

    Zgłoszony przez MartaZet na października 13, 2016 at 18:32.

    Ciasto pulchne i pyszne. Trochę za dużo cukru, następnym razem dam połowę tego co w przepisie. Mimo to smakuje tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam dzisiaj ☺ dałam

    Zgłoszony przez Al Kow na czerwca 20, 2016 at 22:25.

    Zrobiłam dzisiaj ☺ dałam połowę cukru i połowę proszku.....ciasto ładnie wyrosło jest pulchniutkie i smaczne ......

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam dzisiaj ☺ dałam

    Zgłoszony przez Al Kow na czerwca 20, 2016 at 22:25.

    Zrobiłam dzisiaj ☺ dałam połowę cukru i połowę proszku.....ciasto ładnie wyrosło jest pulchniutkie i smaczne ......

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy to porcja na tortownice ?

    Zgłoszony przez TAMI na maja 22, 2016 at 11:08.

    Czy to porcja na tortownice ? Czy duża blacha ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne.

    Zgłoszony przez ilona007 na lutego 2, 2016 at 20:53.

    Pyszne.

    Pocahontas

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyszło super!!! zdecydowanie

    Zgłoszony przez barbara@ na stycznia 10, 2016 at 15:55.

    wyszło super!!! zdecydowanie mniej cukru tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto w smaku OK ale

    Zgłoszony przez tomi na marca 18, 2015 at 19:13.

    Ciasto w smaku OK ale zakalec. pierwszy raz piekłem ciasto marchewkowe wiec nie wiem czy takie nie powinno byc. Na zdjęciu też cisato w środku jest ciemniejsze tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha ,szybko  i się udaje

    Zgłoszony przez elbombero na marca 7, 2015 at 13:34.

    Pycha ,szybko  i się udaje zakażdym razem tmrc_emoticons.) tylko połowa tmrc_emoticons.;) cukru

    mniam mniam.Pozdrawiam Wszystkich Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetne ciasto, piekłam już

    Zgłoszony przez aliman29 na lutego 1, 2015 at 14:44.

    Świetne ciasto, piekłam już parę razy. Wszystkim bardzo smakuje.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne ciasto! Ja

    Zgłoszony przez Aneta P na listopada 25, 2014 at 11:31.

    Bardzo smaczne ciasto! Ja również dałam mniej cukru (300g) i wyszło przepyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wyszło idealnie Ja

    Zgłoszony przez aziula07 na października 22, 2014 at 15:57.

    Ciasto wyszło idealnie tmrc_emoticons.) Ja natomiast dałam mniej cukru (300 g) i dodałam wiórek kokosowych (2 garści). 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo wspaniałe ciasto ja

    Zgłoszony przez 52ewakos na kwietnia 16, 2014 at 16:06.

    Bardzo wspaniałe ciasto ja zrobiłam tez z tego ciasta mufinki z czekoladą gorzka Pychotkatmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne

    Zgłoszony przez Martka na września 2, 2013 at 11:17.

    Bardzo smaczne

    Martka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny smakolyk!!!

    Zgłoszony przez Zenek na czerwca 28, 2013 at 12:40.

    Świetny smakolyk!!! tmrc_emoticons.)

    Thermomix  w każdym domu!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny smakolyk!!!

    Zgłoszony przez Zenek na czerwca 28, 2013 at 12:40.

    Świetny smakolyk!!! tmrc_emoticons.)

    Thermomix  w każdym domu!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny smakolyk!!!

    Zgłoszony przez Zenek na czerwca 28, 2013 at 12:40.

    Świetny smakolyk!!! tmrc_emoticons.)

    Thermomix  w każdym domu!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciacho przepyszne, tylko

    Zgłoszony przez Mtfru na lutego 4, 2013 at 21:52.

    Ciacho przepyszne, tylko dałam połowę cukru i połowę proszku do pieczenia  Steve mnnniamiii aaaa i zamiast orzechów ( których nie miałam) dodałam platki migdałowe 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze