3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Ciastka czekoladowe-brownies


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

Wariant Ciastka czekoladowe-brownies

  • Ciasto:
  • 150 g orzechów włoskich, wyłuskanych
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 250 g masła
  • 160 g cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 4 jajka
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Polewa:
  • 300 g Czekolady mlecznej
  • 6
    38min
    Czas całkowity 8min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ciasto: Piekarnik rozgrzać do temperatury 160ºC. Do naczynia miksującego włożyć 150 g orzechów i czekoladę, rozdrobnić 5 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia.
    Dodać masło, podgrzać 5 min/90ºC/obr. 2.
    Dodać pozostałe składniki, wymieszać30 s/obr. 3.
    Przelać do natłuszczonej formy do pieczenia (20x25 cm). Piec w piekarniku 35 min. Ciasto po przekrojeniu powinno być w środku wilgotne.
    Polewa:
    Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, rozdrobnić 8 s/obr. 7, następnie podgrzać 2 min 30 s/70ºC/obr. 2.
    Polać polewą schłodzone ciasto.
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy