Tu jesteś:
4
Składniki
20 porcja/porcje/porcji
Wariant Ciastka czekoladowe-brownies
- Ciasto:
- 150 g orzechów włoskich, wyłuskanych
- 200 g gorzkiej czekolady
- 250 g masła
- 160 g cukru
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 4 jajka
- 150 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Polewa:
- 300 g Czekolady mlecznej
-
6
38min
Czas całkowity 8minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Ciasto: Piekarnik rozgrzać do temperatury 160ºC. Do naczynia miksującego włożyć 150 g orzechów i czekoladę, rozdrobnić 5 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia.
Dodać masło, podgrzać 5 min/90ºC/obr. 2.
Dodać pozostałe składniki, wymieszać30 s/obr. 3.
Przelać do natłuszczonej formy do pieczenia (20x25 cm). Piec w piekarniku 35 min. Ciasto po przekrojeniu powinno być w środku wilgotne.
Polewa:
Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, rozdrobnić 8 s/obr. 7, następnie podgrzać 2 min 30 s/70ºC/obr. 2.
Polać polewą schłodzone ciasto.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz