3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ucierane ciasto z owocami


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

25 porcja/porcje/porcji

  • 240 g masła, miękkiego
  • 200 g cukru
  • 4 jajka
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 240 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1000 g owoców, np. jabłek, śliwek lub truskawek
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.
    2. Do naczynia miksującego włożyć składniki na ciasto wg podanej kolejności, wyrobić 1 min/obr. 4, następnie 1 min/ Closed lid / Dough mode .
    3. Ciasto wyłożyć na natłuszczoną formę do pieczenia (25x35 cm), ułożyć na nim gęsto owoce, piec około 40 min.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Szybko, tanio pycha 😀

    Zgłoszony przez PatiK78 na listopada 26, 2017 at 21:02.

    Szybko, tanio pycha 😀

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto jest pyszne!robie przynajmniej raz w...

    Zgłoszony przez Mateusz&Aneta na października 2, 2017 at 16:43.

    Ciasto jest pyszne!robie przynajmniej raz w tygodniu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • TRZEBA DAĆ MNIEJ CUKRU.CIASTO MIĘCIUTKIE I...

    Zgłoszony przez dziunia 1983 na września 19, 2017 at 11:49.

    TRZEBA DAĆ MNIEJ CUKRU.CIASTO MIĘCIUTKIE I PYSZNIUTKIE.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaczne ale za sodkie mimo e dalam 160 g cukru ...

    Zgłoszony przez boogna na czerwca 26, 2017 at 14:11.

    Smaczne ale za słodkie (mimo że dalam 160 g cukru ). Formę radzę nieco mniejszą

    Bogna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Upiekam w tortownicy 40 min u mnie za mao po...

    Zgłoszony przez rozenflower na czerwca 10, 2017 at 23:35.

    Upiekłam w tortownicy, 40 min u mnie za mało, po rozkrojeniu w środku okazał się płynny tmrc_emoticons.( dopiekłam i jest ok. W samku przepyszny!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto w piekarniku z rabarbarem -wyglda...

    Zgłoszony przez 123monika456b789 na maja 21, 2017 at 21:33.

    ciasto w piekarniku z rabarbarem -wygląda smakowicie !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szybkie i smaczne

    Zgłoszony przez KasiaB na maja 15, 2017 at 19:09.

    Szybkie i smaczne Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wlasnie robie to ciasto z tym ze zamiast mąki...

    Zgłoszony przez Ewelina.jakiela na lutego 13, 2017 at 21:29.

    wlasnie robie to ciasto z tym ze zamiast mąki pszennej (ktorej nie mialam)dodałam kokosową... mam nadzieję że wyjdzie✊✊✊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Osobiście dodałam zamiast cukru waniliowego,...

    Zgłoszony przez lunaris na listopada 17, 2016 at 19:47.

    Osobiście dodałam zamiast cukru waniliowego, trochę budyniu waniliowego. Wyszło pycha tmrc_emoticons.) A tylko dlatego że nie miałam cukru waniliowego w domu tmrc_emoticons.) Do brzoskwiń pasował smak idealnie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre i szybkie ciasto

    Zgłoszony przez pawbry na listopada 5, 2016 at 13:29.

    Bardzo dobre i szybkie ciasto

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam, bardzo

    Zgłoszony przez 16222395072109616 na października 2, 2016 at 07:41.

    Zrobiłam, bardzo dobre!

    polecam

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super szybki przepis, kilka

    Zgłoszony przez kisielek882 na września 20, 2016 at 23:14.

    Super szybki przepis, kilka dni temu robiłam z malinami, teraz piecze się ze śliwkami - zobaczymy co to wyjdzie tmrc_emoticons.)

    Z malinami było palce lizać - bardzo szybko z blaszki zniknęło tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciacho!! Szybkie

    Zgłoszony przez Dodi123 na sierpnia 27, 2016 at 10:06.

    Bardzo dobre ciacho!! Szybkie !! Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne i szybkie

    Zgłoszony przez Rozka1980 na lipca 25, 2016 at 13:45.

    Bardzo smaczne i szybkie ciasto. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szybkie i pyszne

    Zgłoszony przez JoBasik na czerwca 15, 2016 at 10:50.

    Szybkie i pyszne tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto bardzo dobre robiłam z

    Zgłoszony przez markielek na sierpnia 2, 2015 at 09:40.

    ciasto bardzo dobre robiłam z truskawkami dziś będzie ze śliwkami mniam tmrc_emoticons.p

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pyszne sugeruję

    Zgłoszony przez Justyna21 na lipca 29, 2015 at 14:30.

    Ciasto pyszne sugeruję mniejszą blaszkę 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jedno z moich ulubionych

    Zgłoszony przez MałaMi na kwietnia 7, 2015 at 18:38.

    Jedno z moich ulubionych ciast, zawsze wychodzi, jest mokre, słodkie i znika w mgnieniu oka, również robiłąm w różnych wariantach owocowych ale dla mnie z jabłkami jest najlepsze..polecam zrobić w tortownicy, wygląda wspaniale, o wiele lepiej niż ze zwykłej blachy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto jest przepyszne, mega

    Zgłoszony przez krzywa70 na lutego 25, 2015 at 19:33.

    Ciasto jest przepyszne, mega proste. Robiłam je z jabłkami, brzoskwiniami z puszki, mrożonymi wiśniami i rabarbarem i za każdym razem wyszło dobre. Dodaję zawsze kilka kropelek aromatu waniliowego i wtedy pięknie pachnie. Bardzo polecam!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak składniki według

    Zgłoszony przez Halinab na października 13, 2014 at 14:18.

    Jak składniki według przepisu, wcale nie jest twarde. Bardzo smaczne. Musiałam piec tego samego dnia jeszcze jedno.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  a ja daję 200 g mąki

    Zgłoszony przez Meg na sierpnia 30, 2014 at 13:35.

     a ja daję 200 g mąki pszennej i 40 g ziemniaczanej i wychodzi super, bez żadnej twardości .tmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jak dla mnie to ciasto

    Zgłoszony przez luizabla na listopada 15, 2013 at 23:32.

    jak dla mnie to ciasto wychodzi trochę za twarde i zdecydowanie za słodkie (chociaż jak widzę to w każdym przepisie muszę zmniejszać ilość cukru, więc pewnie z tą słodyczą tak u mnie jest). Niemniej jest dość twardawe, co też jest o tyle dobre że może poleżeć. Ale będę testować kolejne przepisy i może inne będą lepsze. Ten nie porwał mnie szczególnie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze