3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tort Toffifee®


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

WIERZCH TORTU

  • 1 opakowania mleka skondensowanego, o smaku karmelu
  • ok.10 herbatników petit-bery
  • 13 sztuk czekoladek Toffifee
  • bita smietana
  • dekoracje według uznania

KREM

  • 50 g cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 250 g serka typu Philadelphia
  • 30 g żelatyny błyskawicznej
  • 500 g śmietany kremówki, schlodzonej
  • 20 sztuk czekoladek Toffifee, zamrożonych

CIASTO

  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 50 g masła, rozpusczczonego
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 100 g mąki
  • 120 g cukru
  • 4 jajka
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    CIASTO
  1. Na noże w Closed lid zalożyć motylek.

    Jajka ubijamy 2 min/50°C/3-4 obroty.

    Dodajemy cukier i cukier waniliowy i mieszamy 10min/3-4 obroty (bez funkcji podgrzewania)

    Dodajmy mąkę, proszek i plynne maslomieszamy 4 sek/3 obroty.

    Ciasto przelewamy do tortownicy 26cm Pieczemy 20 min w 180°C. Po wystygnięciu biszkopt przekroić na pól.

     

     

    KREM

     

    20 zamrożonych czekoladek Toffifee Closed lid mielimy ok.8 sek/10 obroty (na proszek) przesypać do innego naczynia.

    Zakladamy motylka, ubijamy śmietanę 3 obroty do ubitej śmietany dodajemy żelatynę blyskawiczną i ubijamy jeszczę przez 8sek/3 obroty.

    Do śmietany dodajemy serek, cukier waniliowy, cukier i proszek z czekoladek Toffifee mieszamy 30sek/3 obroty

     W koło jednego placka zakładamy obramowanie od tortownicy, na ciasto wykładamy połowę kremu, przykrywamy drugim plackiem , wykładamy resztę kremu .

    Na krem wykładamy herbatniki na to rozsmarowujemy (lekko wcześniej podgrzane )mleko skondensowane: Dekorujemy pozostałymi Toffifee i bitą śmietaną.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Przepis pochodzi z niemieckiej strony przepisowni - Rezeptwelt.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłam torcik. Jedyne

    Zgłoszony przez ewa.marciniszyn na września 29, 2016 at 21:24.

    Zrobiłam torcik. Jedyne zastrzeżenie to to że biszkopt nie wyszedł. Po dodaniu tak jak w przepisie całego opakowania proszku do pieczenia. Zrobiłam biszkopta z kulinarne ABC i wyszedł super. Masa pyszna. Zgodnie z przepisem. Żelatyna nie musi być rozpuszczona. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam chce zrobić tego torta

    Zgłoszony przez weronika1607 na lipca 18, 2016 at 14:23.

    Witam chce zrobić tego torta ale mam pytanie czy zelatyna ma być taka prosto z opakowania? Bez rozpuszczenia  jej ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • witam dodalam do kolekcji az

    Zgłoszony przez Seni na maja 15, 2015 at 14:52.

    witam

    dodalam do kolekcji

    az slinka cieknie...zrobie!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze