3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tarta czekoladowa


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

Ciasto

  • 150 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 140 gramów cukru
  • 2 jajka kurze
  • 300 gramów mąki
  • 50 gramów kakao bez cukru
  • 1 łyżeczek proszku do pieczenia

Nadzienie

  • 500 gramów miekkiego twarozku (ricotta)
  • 100 gramów cukru
  • 1/2 miarki Marsala
  • 100 gramów czekolady gorzkiej, zmielonej grubo
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ciasto: do Closed lid wkladamy wszystkie skladniki: 30sek / obr 5. Zawijamy w folie, wstawiamy do lodòwki na 30min. Wyjmujemy, ukladamy w formie ( wylozonej papierem lub natluszczonej). Przygotowujemy nadzienie: do Closed lid wkladamy twarozek i cukier: 15sek / obr 5. Dodajemy pozostale skladniki: 10sek / obr 4. Nakladamy na ciasto, pieczemy w nagrzanym piekarniku: ok. 45min / 180°.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy