3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tarta budyniowa z truskawkami


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

dodatkowo

  • 500 g truskawek
  • 1 torebki budyniu waniliowego

Ciasto

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 90 g masła
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 jajko całe
  • 55 g cukru pudru
  • 6
    30min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Pychotki
  1. 1. Składniki na ciasto włożyć doClosed lidi wyrobić 1 minuta/Dough mode

  2. 2. Ciasto wyjąć z Closed lid i włożyć do lodówki na 30 minut.

  3. 3. Schłodzonym ciastem wykleić formę do tarty, nakłuć widelcem i przykryć papierem do pieczenia, obsypać suchą fasolą.

  4. 4. Wstawić ciasto do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz 10 minut. Usunąć papier z fasolą i piec jeszcze 5 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić.

  5. 5. Ugotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu (można dodać trochę mniej mleka). Wyłożyć na ciasto.

  6. 6. Truskawki opłukać, osuszyć i pokroić na cząstki. Powtykać w jeszcze ciepły budyń.

    SMACZNEGO

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto MEGA! Zamiast truskawek dałam świeże...

    Zgłoszony przez kasienka__j na listopada 12, 2017 at 20:40.

    Ciasto MEGA! Zamiast truskawek dałam świeże śliwki. MNIAM.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze