Składniki
12 porcja/porcje/porcji
dodatkowo
- 500 g truskawek
- 1 torebki budyniu waniliowego
Ciasto
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 90 g masła
- 200 g mąki pszennej
- 1 jajko całe
- 55 g cukru pudru
-
6
30min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Składniki na ciasto włożyć do"Blokada naczynia miksującego" i wyrobić 1 minuta/"Ciasto"
2. Ciasto wyjąć z "Blokada naczynia miksującego" i włożyć do lodówki na 30 minut.
3. Schłodzonym ciastem wykleić formę do tarty, nakłuć widelcem i przykryć papierem do pieczenia, obsypać suchą fasolą.
4. Wstawić ciasto do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz 10 minut. Usunąć papier z fasolą i piec jeszcze 5 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić.
5. Ugotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu (można dodać trochę mniej mleka). Wyłożyć na ciasto.
6. Truskawki opłukać, osuszyć i pokroić na cząstki. Powtykać w jeszcze ciepły budyń.
SMACZNEGO
Pychotki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCiasto MEGA! Zamiast truskawek dałam świeże...
Ciasto MEGA! Zamiast truskawek dałam świeże śliwki. MNIAM.