3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

TARTA BUDYNIOWA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

TARTA BUDYNIOWA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM

wszystkie składniki

  • 250 g mleka
  • 250 g śmietany słodkiej 30%
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1/2 łyżeczki sproszkowanej skóki z cytryny, dostępne w LIDL lub skórka z polowy eko cytryny
  • 4 żółtka
  • 50 gramy mąki pszennej
  • 70 gramy cukru
  • 1 opakowania Ciasta francuskiego
  • kakao lub cukier puder smakowy do dekoracji
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać mleko, śmietanę, dodać żółtka, cukier i mąkę, cukier waniliowy wymieszać 10 s/obr. 4.
  2. Dodać skórkę z cytryny, podgrzać 18 min/90°C/obr. 1.5.


    Rozgrzać piekarnik do temp. 200°C.
  3. [color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space: pre-wrap]Ciasto francuskie wyłożyć na foremce do tarty. Wylać krem na przygotowane ciasto[/color]
  4. Piec w piekarniku 20 minut w temperaturze 200'C. (aż na wierzchu zrobi się lekko brązowe). Podawać posypane cukrem pudrem cytrynowym lub pomarańczowym lub kakao.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ciast można posypać pomaranczowym, cynamonowym lub cytrynowym cukrem pudrem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy