3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szyszki z masy kajmakowej


Wydrukuj:
4

Składniki

40 porcja/porcje/porcji

Szyszki z masy kajmakowej

  • 150 g masła
  • 400 g masy kajmakowej, ( ja miałam ta z biedronki )
  • 200 g ryżu preparowanego, ( można dac wiecej )
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego wlozyc masło i masę kajmakowa, podgrzać to 7 min/90 stopni/obr. 1
    2. Dodajemy preparowany ryz , mieszamy to na wstecznych obrotach 2 ( mozna zwiększyć obroty ), mieszamy aż do wymieszają sie wszytskie składniki.
    3. Z przestudzonej masy formujemy "szyszki".
    4. Odstawiamy do lodówki na 1-2 H ( ja osobiście wyciągnęłam na nasteony dzien rano, wowczas były fajnie zbite.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy