Tu jesteś:
4
Składniki
16 kawałek/kawałki/kawałków
ciasto
- 20 g kokosu
- 1 szczypty soli
- 1 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 180 g mąki
- 150 g cukru
- 80 g miekkiego masla lub margaryny
- 2 jajka
- 3 dojrzale banany
- 20 g rodzynek
-
6
1h 3min
Czas całkowity 3minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
-
9
5
Przygotowanie
wszystkie produkty oprocz kokosu i rodzynek mieszamy w naczyniu miksujacym 2min obr 4 dodajemy kokos i rodzynki mieszamy 1min obr 3 . pieczenie ok 55/60 minut 180 stopni az do suchego patyczka
ciasto bananowe
10
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszne 😋
Pyszne 😋
Ciasto rewelacja. Zastąpilam kokos orzechami...
Ciasto rewelacja. Zastąpilam kokos orzechami włoskimi i zamiast masła dałam olej. Na wierzch położyłam troche gorzkiej czekolady. Ciasto wyszło miękkie i pyszne.
Robiłam muffinki z tego przepisu i wyszły...
Robiłam muffinki z tego przepisu i wyszły rewelacyjne. Piekłam 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodałam mniej cukru, ciasto pyszne , polecam
Dodałam mniej cukru, ciasto pyszne , polecam
Dodaje mniej cukru i czsami 2 yki kakao - te...
Dodaje mniej cukru i czsami 2 łyżki kakao - też pyszne
Osobiście mi nie smakuje.
Osobiście mi nie smakuje.
Z przepisu zrobiłam babeczki,
Z przepisu zrobiłam babeczki, wyszło 12 sztuk - pycha!
szybkie, pyszne, polecam
szybkie, pyszne, polecam
Bardzo dobre
Bardzo dobre ciasto.Zmniejszyłam tylko ilość cukru i zmieniłam masło na olej.
wyszło przepyszne , znajomi
wyszło przepyszne , znajomi zachwyceni
Ciasto wyszło super! Zrobiłam
Ciasto wyszło super! Zrobiłam jeszcze polewę kakaową i posypałam wiórkami kokosowymi. Wszystkim bardzo smakowało
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/libraries/smileys/packs/smileys_cooking/cooking_7.gif" alt="
" height="59" width="42">
Znow zrobilam Tym razem
Znow zrobilam Tym razem zamiast wiorkow dodalam Bio chipsy jablkowe i Jako tluszcz olej kokosowy
jeszcze müsze polacy czekoladowy polewa na...prosbe corek
Oczywiście wiórki lub płatki.
Oczywiście wiórki lub płatki. .ciasto z założenia jest szybkie i nie wymagające wiec po co wydziwiac
mam pytanie ;) jaki kokos
mam pytanie
jaki kokos najlepiej dać świeży czy można zastąpić płatkami kokosowymi lub wiórkami ??
życia się nie wybiera ....Życie się przeżywa !
Owszem można mniej
Owszem można mniej cukru..zależy wszystko od bananów, jeśli są bardzo dojrzałe a takie są do tego ciasta najlepsze to same banany i zmniejszona ilość cukru jest wystarczająca. .pozdrawiam i bardzo mi miło że przepis się podoba☺
Smakuje nawet na
Smakuje nawet na surowo..dalam Tez mniej cukru gdyz rodzynki Sa Same w sobie slodkie.zapisalam w ulubionych
BARDZO PYCHA !!! POLECAM
BARDZO PYCHA !!! POLECAM UDAŁO SIE W 100 %(U MNIE W PIEKARNIKU WYSTARCZYŁO PIEC 45 MIN ) CUKRU DODAŁEM 120 G I JEST SŁODKIE
Dzieciaki były zachwycone.
Dzieciaki były zachwycone. Zamiast rodzynek dodałam żurawinę(córka uwielbia).Wszystkim smakowało.
lubię tak szybko robić tak
lubię tak szybko robić tak smaczne rzeczy
Warto spróbować. Dałam 100 gramów cukru i w zupełności wystarczyło.
Wyszło super. Zamiast kokosu
Wyszło super. Zamiast kokosu i rodzynek doałam żurawinę. Dodaję do ulubionych
Bardzo... Bardzo... Dobre...
Bardzo... Bardzo... Dobre... Ja niestety nie miałam kokosu ani rodzynek... Natomiast 30 g posiekanych suszonych moreli dodałam i wyszło znakomite. POLECAM BARDZO.
Dobre jest baaardzo.
Dobre jest baaardzo. Proponuję tylko dodać cukier trzcinowy.