Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
SZARLOTKA sypana BEZ PSZENICY
- 150 gramów płatków owsianych górskich, na mąkę
- 50 gramów Stewii, zamiast cukru
- 150 gramów Płatków jaglanych
- 40 gramów wiórków kokosowych
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 1200 gramów jabłek, pokrojonych na ósemki
- 200 gramów masła, może być zrobione w TM
- cynamon, do smaku
-
6
60h 0min
Czas całkowity 15h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
- Wysypujemy z
"Blokada naczynia miksującego" , otrzymaną mieszankę, ważymy (np. używając wagi w TM) i dzielimy na 3 równe części (u mnie ok 130 g jedna).
- Blaszkę (u mnie 34x20), smarujamy masłem.
- Wysypujemy drugą część mieszanki owsianej i równomiernie rozprowadzamy na jabłkach.
- Równomiernie rozprowadzamy drugą połowę porcji jabłek.
- Posypujemy cynamonem. Jeżeli ktoś chce słodszą szarlotkę to posypuje stewią.
- Wysypujemy trzecią część mieszanki owsianej i równomiernie rozprowadzamy na jabłkach.
Piekarnik
Mąka z płatków owsianych
Mieszanka owsiana
Jabłka
Pieczenie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCiasto byłoby całkiem fajne gdyby nie to że...
Ciasto byłoby całkiem fajne gdyby nie to że spód i środkowa warstwa "ciasta" nie są upieczone
Co należy zrobić żeby masa dolna i środkowa...
Co należy zrobić żeby masa dolna i środkowa nie były surowe ??? płatki rozsypują się
tylko wierch jest ok
szkoda
koniecznie musz wyproacutebowa dzikuje za przepis
koniecznie muszę wypróbować
dziękuje za przepis
Fajny przepis. Musze wyprobowac koniecznie
Fajny przepis. Musze wyprobowac koniecznie