3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Świateczne muffinki z bakaliami :-):-):-)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 3 jajka
  • 3 MT mleka
  • 7 MT mąki pszennej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 100 g masła
  • 2 MT cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 30 rodzynek
  • 30 suszonych żurawin
  • 4 suszone morele
  • 15 orzechów laskowych
  • 15 Migdałów
  • 2 łyżeczki skórki pomarańczowej
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Oddzielić białka od żółtek. Do naczynia włożyć żółtka, cukier i cukier waniliowy, wymieszać, obr.poz.3, czas 2 min. Potem dodać mąkę z proszkiem, przyprawą i mleko, wymieszać, obr.poz.5, czas 4 min. Na koniec dodać roztopione i przestudzone masło, wymieszać, obr.poz.5, czas 1 min.

    Przełożyć masę do miski i umyć naczynie. Ubić białka - motylek, obr.poz.4, czas 3 min, pod koniec ubijania dodać łyżkę mąki ziemniaczanej.

    Do masy dodać pianę i delikatnie zamieszać, dodać bakalie - rodzynki, żurawinę, skórkę, pokrojone morele, grubo posiekane orzechy i migdały i wymieszać.

    Nałożyć masę do foremek do 3/4 wysokości i piec w temp.180 stopni przez 20 minut - grzanie góra/dół, potem jeszcze przez 5 minut grzanie termoobieg. Gotowe muffinki posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową, przyozdobić według własnego pomysłu.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)tmrc_emoticons.-)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz