3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Śliwki pod kruszonką


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 120 g mąki
  • 1 łyżeczka przyprawy korzennej, może być mielona przyprawa do grzańca lub przyprawa do piernika
  • 60 g masła lub margaryny
  • 150 g cukru
  • 500 g śliwek, przekrojonych, bez pestek
  • masło lub margaryna do wysmarowania naczynia żaroodpornego
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać do 180 C.

     

    Naczynie żaroodporne wysmarować masłem lub margaryną.

     

    Śliwki wymieszać ze 100 g cukru w misce.

     

    Do naczynia miksującego Closed lid wsypać mąkę, przyprawę korzenną, masło i 50 g cukru. s. 10 obr. 4

     

    Ułożyć śliwki w naczyniu żaroodpornym i posypać kruszonką.

     

    Piec, aż śliwki będą miękkie, a kruszonka złota i chrupiąca (45-50 min)

     

     

    Smacznego

     

10
11

Porady

Kruszonka jest świetnym sposobem na wykorzystanie owoców sezonowych.

Jeżeli śiwki są kwaśne, radzę zwiększyć ilość cukru.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pycha. Ja zrobiłam wersję fit

    Zgłoszony przez autorka na maja 18, 2015 at 16:02.

    Pycha. Ja zrobiłam wersję fit z ksylitolem tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze