3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernikobrownies z malinami


Wydrukuj:
4

Składniki

10 osoba/osoby

Ciasto

  • 200 gramów gorzkiej czekolady
  • 200 gramów masła
  • 250 gramów cukru pudru
  • 3 jajka
  • 110 gramów mąki pszennej
  • 200 gramów malin świeżych lub mrożonych

Masę serową

  • 500 gramów sera białego
  • 2 jajka
  • 1 cukier waniliowy lub 2 łyżeczki cukru zrobionego w TM
  • 150 gramów cukru pudru
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Przygotowanie cukru pudru i czekolady
  1. Blaszkę wyłożyć papierem lub wysmarować masłem

    W TM zmielić cukier na cukier puder 10 s/ obr.10 i odłożyć do innego naczynia.

    W TM zmielić czekoladę 10 s/ obr.10 i przełożyć do innego naczynia.

    Następnie przygotowujem ynajpierw masę serową gdyż ta czekoladowa szybko zastyga i twardnieje

    Cukier i czekoladę mielimy na początku póki mamy suche naczynie.

  2. Przygotowanie masy serowej
  3. W naczyniu umieszczamy ser, 150 g cukru pudru, 2 jajka i cukier waniliowy. Ucieramy 15 s/ obr. 4.

    Przekładamy do miski

  4. Przygotowanie masy czekoladowej
  5. W TM umieszczamy zmieloną czakoladę i rozpuszczamy 3 min/ 80 stopni/ obr.2.

    Dodajemy 200 g masła, 250 g cukru pudru i ucieramy 20 s/ obr.4

    Następnie zakładamy motylek i ubijamy 30s/ obr. 3 wbiając po kolei 3 jajka oraz mąkę.

     

     

  6. Ułożenie warstw w blaszce
  7. Do blaszki wykłądamy 1/3 masy czekoladowej i rozprowadzamy.

    Następnie wykładamy masę serową.

    Na wierzch wykładamy resztę masy czekoladowej. (masa ta jest dość ciężka i ciężko się ją wylewa, dlatego należy to zrobić ostrożnie)

    Na wierzch ułożyć świerze lub maliny (jeżeli są mrożone należy je umieścić w koszyczku i rozmrozić aby odsączyć od soku)  

    Piec 1 godzinę w temp. 170 stopni

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można dodać więcej malin.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wanie si piecze Zrobiam z mroonych malin i...

    Zgłoszony przez kartuszka na maja 27, 2017 at 15:44.

    Właśnie się piecze. Zrobiłam z mrożonych malin i jagód.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robie go właśnie!!! dam znać jak wyszedł

    Zgłoszony przez Marzenaa na listopada 5, 2016 at 18:08.

    Robie go właśnie!!! dam znać jak wyszedł Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sorki, Ślepudra jestem. dopiero zauważyłam...

    Zgłoszony przez Justyna2302 na listopada 5, 2016 at 14:53.

    Sorki, Ślepudra jestem. dopiero zauważyłam słowo ser.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak się zastanawiam kiedy dodaje się ser, bo nie...

    Zgłoszony przez Justyna2302 na listopada 5, 2016 at 10:39.

    Tak się zastanawiam kiedy dodaje się ser, bo nie mogę doczytać. Chcę upiec to ciasto i zaryzykuje dodając do utartej masy. Mam nadzieję, że wyjdzie. Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PRZEPYSZNE

    Zgłoszony przez annaswidnica na maja 6, 2015 at 10:34.

    PRZEPYSZNE tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto robiłam dwa razy. Za

    Zgłoszony przez borkosia_2005 na listopada 26, 2014 at 13:07.

    Ciasto robiłam dwa razy. Za pierwszym razem zrobiłam zgodnie z podanym przepisem, za drugim wprowadziałam następujące modyfikacje: 1. zmniejszyłam ilość cukru: do masy serowej 100g, do ciasta 180-200g 2. do cista dodałam 1 łyżeczkę sody. 3. wykorzystałam mrożone maliny i jagody, trochę je rozmroziłam i obroczyłam w bułce tartej.

    Wg mnie i mojej rodziny ciasto było lepsze za drugim razem, ale i pierwotna wersja jest super (tylko dla mnie trochę za dużo cukru)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto przepyszne! Piekłam

    Zgłoszony przez Mahdi na października 10, 2014 at 14:18.

    Ciasto przepyszne! Piekłam już 2 razy. Maliny zamieniłam na jagody i też super! Polecam! Przepis prosty, a efekt imponujący.

    Mała uwaga, blacha do pieczenia o standardowych wymiarach ma ok 30x40 cm. Lepiej sprawdz się mniejsza własnie o wymiarach ok 20x30 cm.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • standartowa blacha 30x 40 cm

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na stycznia 19, 2014 at 13:21.

    standartowa blacha 30x 40 cm

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wygląda bardzo

    Zgłoszony przez borkosia_2005 na stycznia 1, 2014 at 11:28.

    Ciasto wygląda bardzo zachęcająco tmrc_emoticons.) jakiej wielkoścI blachy powinnam użyć?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smakowicie wygląda ;o)

    Zgłoszony przez anka25 na kwietnia 27, 2013 at 22:56.

    Bardzo smakowicie wygląda ;o) Dodaję do wypróbowania ;o) Pozdrawiam.

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za dokładny  przepis

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 27, 2013 at 22:17.

    Cooking 7Dziękuję za dokładny  przepis tmrc_emoticons.) Sernik wypróbuję. Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Poezja smaku 

    Zgłoszony przez gta80 na lipca 25, 2012 at 11:48.

    Poezja smaku  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • SUPER !! przepyszne ciacho !!

    Zgłoszony przez ewawika7 na maja 4, 2012 at 13:29.

    SUPER !! przepyszne ciacho !! czekam na sezon malinowy , ale też popróbuje z innymi owocami  tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A smakuje jeszcze lepiej niż

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na kwietnia 16, 2012 at 11:02.

    A smakuje jeszcze lepiej niż wygląda. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A smakuje jeszcze lepiej niż

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na kwietnia 16, 2012 at 11:02.

    A smakuje jeszcze lepiej niż wygląda. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wygląda smakowicie,

    Zgłoszony przez Anna500 na kwietnia 16, 2012 at 09:44.

    Ciasto wygląda smakowicie, dodaje do przepisów do wypróbowaniatmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze