3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

sernik


Wydrukuj:
4

Składniki

12 g

masa kajmakowa

  • 1 puszki masa kajmak

  • 120 g herbatników
  • 70 g migdały
  • 80 g masła
  • 800 g twarogu
  • 200 g ser mascarpone
  • 200 g cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy 1 opakowanie
  • 5 jaj
  • 100 g białej czekolady
  • 200 g śmietany 36%
  • 2 łyżek mąki ziemiaczanej
  • 1 łyżki mąki pszennej
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. do naczynia miksującego wkładamy migdaly ,herbatniki ,maslo miksujemy ok 30s /obr 6 przygotowaną masę na spód ciasta wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia

  2. masa serowa :


     twaróg,mascarpone,cukier puder ,cukier waniliowy,śmietane 36%,mąkę ziemniaczaną,mąkę pszenną ,jaja wkładamy do naczynia miksującego 3min./obr 6 pod koniec ok 30s dodajemy roztopioną nad parą biała czekoladę .Masę wylewamy na blachę i pieczemy 180 st. ok.1 h.

  3. wierzch naszego sernika smarujemy kajmakiem i posypujemy migdałami .


    wskazówka : zamiast migdałów możemy urzyć orzechy

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis genialny sernik idealny jedyny w swoim...

    Zgłoszony przez laura294 na sierpnia 15, 2018 at 19:05.

    Przepis genialny sernik idealny jedyny w swoim rodzaju delikatny wilgotny taki jak ma być. Przepis zapisuje oczywiście na święta będzie królował na stole. Jestem zachwycona taki to już mój sernik idealny.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Hej,...

    Zgłoszony przez JulkaKulka na sierpnia 14, 2018 at 13:09.

    Hej,

    chciałabym spytać jak dlugo najlepiej odczekać od zakończenia pieczenia do podania? Dać od razu po pieczeniu do lodówki?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Idealne porporcje....

    Zgłoszony przez ba.cha na lipca 10, 2018 at 11:40.

    Idealne porporcje.
    A smak - mniam!
    Polecam. Jeden z lepszych jakie robiłam i jadłam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rewelacja!!!nic nie zmienialamblache dalam 28/24 ,...

    Zgłoszony przez Sylwia2486 na czerwca 15, 2018 at 14:42.

    rewelacja!!!nic nie zmienialamtmrc_emoticons.)blache dalam 28/24 , 180 stopni termoobieg.musialam skonczyc 5 min przed czasem bo gora byla juz brazowa,ale wyszlo dobrze,nastepnym razem moze dam po 40 minutach papier do pieczenia na gore,chodz nie jest to konieczne.po upieczeniu nie wyciagam z piekarnika ciasta przez 2h ,a nastepnie jeszcze trzymam 30 min przy na w pol otwartym piekarniku,nastepnie kajmak.Kajmak trzeba zobaczyc jaka jest w srodku konstystencja ,jezeli jest za gesta to wkladamy puszke do goracej wody i mieszamy lyzeczka-tylko do konstystencji ,tak,aby dalo sie rozsmarowac(pisze to dla poczatkujacych,by pomoctmrc_emoticons.))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny

    Zgłoszony przez MagdaRo na czerwca 11, 2018 at 14:30.

    Przepyszny Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • robila juz kilka razy i zawsze wychodzi tak samo...

    Zgłoszony przez stefka28 na maja 19, 2018 at 11:30.

    robila juz kilka razy i zawsze wychodzi tak samo pyszny tmrc_emoticons.-) Palce lizac

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zawsze robilam w tortownicy I byl ok ...

    Zgłoszony przez iwonas44 na kwietnia 26, 2018 at 03:55.

    Zawsze robilam w tortownicy I byl ok
    czy myslicie ze jak zrobie w blaszce 30x24 cm Nie bedzie tej masy za malo ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny! Tez robię tylko z wiaderka President...

    Zgłoszony przez Malka2202 na kwietnia 18, 2018 at 11:38.

    Pyszny! Tez robię tylko z wiaderka President zamiast twarogu i mascarpone i wychodzi idealny 😍😋

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja też potwierdzam-serniczek pierwsza klasa....

    Zgłoszony przez edytka_33 na kwietnia 4, 2018 at 06:54.

    Ja też potwierdzam-serniczek pierwsza klasa. Wszyscy się zajadali i zniknął jako pierwszy ze światecznych wypieków

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Serniczek pycha!!Polecam

    Zgłoszony przez mamalanel na kwietnia 3, 2018 at 14:26.

    Serniczek pycha!!Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sernik pyszny, palce lizać....

    Zgłoszony przez Asia01 na kwietnia 1, 2018 at 21:36.

    Sernik pyszny, palce lizać.
    Do jednej rzeczy mogę się przyczepić, tzn. po upieczeniu kruszy się spód. Próbowałam już z masłem z lodówki i o temperaturze pokojowej.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Patti: ja czekolade pomijam calkowiecie, smietanę...

    Zgłoszony przez Kini@ na marca 30, 2018 at 19:58.

    Patti: ja czekolade pomijam calkowiecie, smietanę daję więc sie nie wypowiem, ale jak dla mnie czekolada smaku nie zmienia w ogóle

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Łatwo i szybko się robi. Właśnie sie piecze,...

    Zgłoszony przez marta1405 na marca 30, 2018 at 19:46.

    Łatwo i szybko się robi. Właśnie sie piecze, mam nadzieję że będzie pyszny bo robie sernik pierwszy raz. Fakt, brak jest kilku ważnych rzeczy jak np. Czy piekarnik wczesniej rozgrzać, jaki twaróg, jaka tortownica.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny serniczek gorąco polecam

    Zgłoszony przez Gabriela75 na marca 30, 2018 at 07:40.

    Przepyszny serniczek gorąco polecamLove

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy ser trzeba wcześniej zmielić?

    Zgłoszony przez kkielbowicz na marca 28, 2018 at 12:05.

    czy ser trzeba wcześniej zmielić?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • SERNIK GODNY POLECENIA.PALCE LIZAĆ.

    Zgłoszony przez dziunia 1983 na marca 27, 2018 at 09:25.

    SERNIK GODNY POLECENIA.PALCE LIZAĆ.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjny, zdeklasował sernik królewski

    Zgłoszony przez websteros1 na marca 25, 2018 at 22:28.

    Rewelacyjny, zdeklasował sernik królewski tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • witam, ...

    Zgłoszony przez Patti na marca 22, 2018 at 07:28.

    witam,
    czy jest konieczne dodanie śmietany i białej czekolady czy to dużo zmieni smak jak nie dodam? pytam ponieważ chcę ten sernik zrobić dla cukrzyków i nie wiem czy wyjdzie? jeśli konieczne to czy wystarczy połowa?
    dziękuję za odpowiedź

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaczny ,szybki i prosty

    Zgłoszony przez Kejrolka na marca 18, 2018 at 00:18.

    Smaczny ,szybki i prosty tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka, dzieci zajadały się. polecam....

    Zgłoszony przez asindzia na marca 13, 2018 at 11:46.

    Pychotka, dzieci zajadały się. polecam.

    serniczekserniczek

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wspaniały, polecam.

    Zgłoszony przez zinnia na marca 2, 2018 at 12:15.

    Wspaniały, polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wspaniały sernik. Nawet w cukierni nie jest taki...

    Zgłoszony przez Gabriela_2008 na lutego 4, 2018 at 18:56.

    Wspaniały sernik. Nawet w cukierni nie jest taki dobry. Rewelacyjny smak i wogle nie opada. Po prostu pycha.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja, najlepszy jaki jadłam😋

    Zgłoszony przez aniakiel na stycznia 13, 2018 at 15:13.

    Rewelacja, najlepszy jaki jadłam😋

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie upiekłam ten serniczek. Wyszedł...

    Zgłoszony przez Aneta.krz na grudnia 28, 2017 at 17:08.

    Właśnie upiekłam ten serniczek. Wyszedł pięknie. Równiutki, nie opadł. Po upieczeniu trzymałam go jeszcze w piekarniku jakąś godzinkę. Zrobiłam go w okrągłej tortownicy o średnicy 24 cm. Teraz albo kajmak, albo czekolada. Mam nadzieję, że będzie smaczny.Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wstawić do nagrzanego piekarnika czy zimnego...

    Zgłoszony przez longlegs na grudnia 23, 2017 at 16:40.

    Wstawić do nagrzanego piekarnika czy zimnego...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wspaniały !!!

    Zgłoszony przez aliman29 na grudnia 19, 2017 at 22:56.

    Wspaniały !!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • MPote: tortownica o średnicy 24 cm, wyłożona...

    Zgłoszony przez holalola na grudnia 18, 2017 at 08:08.

    MPote: tortownica o średnicy 24 cm, wyłożona papierem do pieczenia; twaróg sernikowy w wiaderku President (ja takiego użyłam, i wyszedł idealnie)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis jest bardzo smaczny i prosty do wykonania...

    Zgłoszony przez holalola na grudnia 18, 2017 at 08:05.

    Przepis jest bardzo smaczny i prosty do wykonania ale, jak widać nawet po komentarzach, osobom początkującym w wypiekach może sprawić trudność ze względu na to, że jest mało precyzyjny.

    I tutaj dla Was kilka podpowiedzi ode mnie (piekłam ten sernik już kilka razy), i wyszedł mi idealny. Używałam:

    - tortownica o średnicy 24 cm, wyłożona papierem do pieczenia
    - twaróg sernikowy w wiaderku President
    - jeśli nie znajdziecie (tak jak ja) śmietany 36%, to spokojnie można użyć 30%
    - kajmak gostyński (przed posmarowaniem wierzchu sernika dokładnie wymieszać go w puszce, co ułatwia smarowanie wierzchu sernika)
    - zwiększyłam ostatnio proporcje na spód o 1/4 (czyli 150 g herbatników, 87 g migdałów, 100 g masła), i mnie osobiście taki grubszy spód bardziej odpowiada, ale z proporcji podanych w przepisie też jest okej.

    Oczywiście to są tylko moje podpowiedzi, nie uważam wcale, że sernik uda się tylko wtedy gdy użyjemy tych produktów, ale to jest podpowiedź dla tych początkujących oraz wszystkich tych, którzy chcą mieć pewność, że sernik się uda tmrc_emoticons.)
    Jest przepyszny i zawsze znika w jeden dzień.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grosio: dziekuję za podpowiedź

    Zgłoszony przez MPote na grudnia 17, 2017 at 11:41.

    Grosio: dziekuję za podpowiedź Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • MPote:Ja jeszcze tego sernika nie robilam ale bede...

    Zgłoszony przez Grosio na grudnia 17, 2017 at 11:11.

    MPote:Ja jeszcze tego sernika nie robilam ale bede bazowac na tym z ABC. Co do sera, to zawsze kupuje taki w kostkach.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Błagam o wymiary blaszki i i jaki ser najlepszy...

    Zgłoszony przez MPote na grudnia 16, 2017 at 14:00.

    Błagam o wymiary blaszki i i jaki ser najlepszy to jest mój drugi sernik, bo pierwszy tu zupełna klapa , bardzo ryzykuję - dlatego błagam o podpowiedź ;-(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chyba zrobię na święta

    Zgłoszony przez Leonek2013 na grudnia 16, 2017 at 12:33.

    Chyba zrobię na święta Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Proszę o informację jakie wymiary blaszki i jaki...

    Zgłoszony przez MPote na grudnia 14, 2017 at 08:54.

    Proszę o informację jakie wymiary blaszki i jaki twaróg najlepszy ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sernik rewelacja, polecam.

    Zgłoszony przez kasia1981 na listopada 14, 2017 at 12:00.

    Sernik rewelacja, polecam. Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rewelacja!!!

    Zgłoszony przez TeresaN na listopada 1, 2017 at 08:42.

    rewelacja!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jeden z lepszych serników

    Zgłoszony przez anula.123 na października 31, 2017 at 16:30.

    jeden z lepszych serników

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepszy sernik jaki jadlam Super przepis.

    Zgłoszony przez babs111 na października 27, 2017 at 09:22.

    Najlepszy sernik jaki jadlam tmrc_emoticons.;-) Super przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny, zrobiłam spód z podwójnej porcji i...

    Zgłoszony przez rusilona na października 18, 2017 at 10:16.

    Pyszny, zrobiłam spód z podwójnej porcji i cukru połowę. Polecam. tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie mam tutaj takiej śmietany mam tylko 10 lub 30...

    Zgłoszony przez Adrian1980 na października 13, 2017 at 19:21.

    Nie mam tutaj takiej śmietanyPuzzled mam tylko 10 lub 30 procentowa która mogę dodać ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis wypróbowany, pychota!

    Zgłoszony przez 0_L_A na października 9, 2017 at 14:27.

    Przepis wypróbowany, pychota! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygląda pysznie muszę wypróbować

    Zgłoszony przez My address na października 6, 2017 at 12:58.

    Wygląda pysznie muszę wypróbowaćtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo szybki do wykonania i smaczny...

    Zgłoszony przez pauliskaOs na września 23, 2017 at 13:54.

    bardzo szybki do wykonania i smacznytmrc_emoticons.)
    Zrobiłam z polewą czekoladową i posypałam amarantusem:P
    Ja ogólnie nie przepadam za białą czekoladą (można ją czymś zastąpić?tmrc_emoticons.)
    Rodzinka zajadała ze smakiem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy do masy na spód dodajemy całe migdały?

    Zgłoszony przez karolina1812 na września 12, 2017 at 20:59.

    Czy do masy na spód dodajemy całe migdały? tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dokładnie tak jak wcześniej w komentarzach ten...

    Zgłoszony przez Renata79 na września 3, 2017 at 13:42.

    Dokładnie tak jak wcześniej w komentarzach ten sernik jest jeden z najlepszych.Rewelacja.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis polecam z calego serca party Robiam...

    Zgłoszony przez Evens na czerwca 1, 2017 at 21:24.

    Super przepis, polecam z calego serca Party Robiłam drugi raz i mnie nie zawiódł (na wierzch dałam tym razem masę kajmakową - czekoladową)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam dzisiaj ten sernik i jest przepyszny....

    Zgłoszony przez Martusia20 na kwietnia 1, 2017 at 21:24.

    Zrobiłam dzisiaj ten sernik i jest przepyszny. Zrobiłam go w okrągłej blaszce.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sylka88 napisał:...

    Zgłoszony przez aleksandra.biegun na marca 21, 2017 at 10:36.

    Sylka88 napisał:
    [quote] MałaMi napisał:
    Wspaniały sernik! Piekłam na weekend tmrc_emoticons.-) rozpływa się w ustach, nie jest za słodki nie obawiajcie się.Jest 100 razy lepszy niż w cukierni.Dziękuje za przepis :-*

    mam zamiar wypróbować, brzmi pysznie, tylko w jakiej blaszce najlepiej?


    W jakiej blaszcze był pieczony, chodzi mi o wymiary? A może okrągła?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wygląda smakowicie a jaki Wymiary blaszki będzie...

    Zgłoszony przez sofikowo na marca 20, 2017 at 14:11.

    wygląda smakowicie a jaki Wymiary blaszki będzie najlepszy? Czy pieczemy góra-dół? Z góry dziękuję za odpowiedź. PozdrawiamSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyglada smakowicie napewno go zrobie

    Zgłoszony przez Angelikakrystel na marca 17, 2017 at 11:17.

    Wyglada smakowicie tmrc_emoticons.) napewno go zrobie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • [quote] MałaMi napisał:...

    Zgłoszony przez Sylka88 na marca 10, 2017 at 20:11.

    [quote] MałaMi napisał:
    Wspaniały sernik! Piekłam na weekend tmrc_emoticons.-) rozpływa się w ustach, nie jest za słodki nie obawiajcie się.Jest 100 razy lepszy niż w cukierni.Dziękuje za przepis :-*

    mam zamiar wypróbować, brzmi pysznie, tylko w jakiej blaszce najlepiej?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •