3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik z rosą


Wydrukuj:
4

Składniki

16 kawałek/kawałki/kawałków

Wariant Sernik

  • Ciasto
  • 100 g margaryny
  • 25 g cukru
  • 1 jajko + 1 żółtko
  • 200 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Nadzienie
  • 750 g twarogu
  • 5 żółtek
  • 500 g mleka
  • 200 g cukru
  • 90 g oleju słonecznikowego
  • 2 opakowania budyniu waniliowego
  • 1 łyżek cukry waniliowego
  • Piana
  • 1 szczypta soli
  • 5 białek
  • 100 gramów cukier puder
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie




        1. Ciasto
          Nagrzać piekarnik do temp. 180°C.







        1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto, wyrobić 1 min / Closed lid / Dough mode . Na oprószonej mąką powierzchni rozwałkować ciasto na prostokąt, włożyć do prostokątnej formy wyłożonej paprierem do pieczenia.

          Nadzienie







        1. Rozbić jajka i oddzielić białka od żółtek, do naczynia miksującego włożyć żółtka, twaróg, dodać mleko, cukier, olej słonecznikowy, budyń waniliowy, wymieszać 3 min /obr. 6. Masę rozprowadzić równomiernie na cieście i piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 180°C przez 50 minut. Dokładnie umyć i osuszyć naczynie miksujące.









        1. Do naczynia miksującego wsypać 100 g cukru, zemleć 10 s/obr. 10, przełożyć do innego naczynia.







        1. Założyć motylek. Do naczynia miksującego wlać białka, wsypać cukier puder i sól, ubić 2 min/obr. 3. Po 50 minutach wyjąć ciasto z piekarnika (nadzienie wydaje się nadal płynne), dokładnie rozprowadzić pianę z białek na wierzchu ciasta i piec w piekarniku w temp. 180°C kolejne 10 minut. Pozostawić w formie na kilka godzin do ostygnięcia.




10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy