Tu jesteś:
4
Składniki
16 kawałek/kawałki/kawałków
Wariant Sernik
- Ciasto
- 100 g margaryny
- 25 g cukru
- 1 jajko + 1 żółtko
- 200 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Nadzienie
- 750 g twarogu
- 5 żółtek
- 500 g mleka
- 200 g cukru
- 90 g oleju słonecznikowego
- 2 opakowania budyniu waniliowego
- 1 łyżek cukry waniliowego
- Piana
- 1 szczypta soli
- 5białek
- 100 gramówcukier puder
-
6
1h 20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Ciasto
Nagrzać piekarnik do temp. 180°C.
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto, wyrobić 1 min /
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" . Na oprószonej mąką powierzchni rozwałkować ciasto na prostokąt, włożyć do prostokątnej formy wyłożonej paprierem do pieczenia.
Nadzienie
- Rozbić jajka i oddzielić białka od żółtek, do naczynia miksującego włożyć żółtka, twaróg, dodać mleko, cukier, olej słonecznikowy, budyń waniliowy, wymieszać 3min /obr.6. Masę rozprowadzić równomiernie na cieście i piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 180°C przez 50 minut. Dokładnie umyć i osuszyć naczynie miksujące.
- Do naczynia miksującego wsypać 100 g cukru, zemleć 10 s/obr. 10, przełożyć do innego naczynia.
- Założyć motylek. Do naczynia miksującego wlać białka, wsypać cukier puder i sól, ubić 2min/obr.3. Po 50 minutach wyjąć ciasto z piekarnika (nadzienie wydaje się nadal płynne), dokładnie rozprowadzić pianę z białek na wierzchu ciasta i piec w piekarniku w temp. 180°C kolejne 10 minut. Pozostawić w formie na kilka godzin do ostygnięcia.
- Ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz