3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik Sweetie


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Spód

  • 150 g biszkopty podłużne z cukrem
  • 70 g orzechy włoskie
  • 70 g masło
  • 1 łyżeczki kakao

Masa serowa

  • 500 g ser biały półtłusty
  • 200 g śmietanka 30%
  • 100 g sok z grepfruta Sweetie
  • 80 g cukru
  • 1 1/2 łyżki maka ziemniaczana
  • 15 g cukier waniliowy
  • 1 duże jajo

Polewa

  • 50g białej czekolady
  • 2 łyżki soku z grejpfruta Sweetie
5

Przygotowanie

  1. Orzechy podprażyć na suchej patelni, wystudzić.

    Tortownicę o średnicy 24cm wyłożyć papierem do pieczenia.
  2. Biszkopty, masło pokrojone w mniejsze kawałki, prażone orzechy zmielić 1min/obr 10 na mokry piasek. Wyłożyć na spód tortownicy, wstawić do lodówki.
  3. Wszystkie składniki na masę serową włożyć do naczynia miksującego, zmiksować 3min/obr.6.

    Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 °C – góra i dół.

    Masę serową wylać na spód z biszkoptów, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 45minut.
  4. Polewa : czekoladę połamać na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej, pod koniec stopniowo dodawać sok z grejpfruta i intensywnie go wymieszać z czekoladą, aż powstanie aksamitna konsystejcja.

    Kiedy sernik już wystygnie polewamy wierzch polewą i wstawiamy do lodówki do czasu, aż polewa stężeje.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

słodkie święta


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz