Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Spód
- 150 g biszkopty podłużne z cukrem
- 70 g orzechy włoskie
- 70 g masło
- 1 łyżeczki kakao
Masa serowa
- 500 g ser biały półtłusty
- 200 g śmietanka 30%
- 100 g sok z grepfruta Sweetie
- 80 g cukru
- 1 1/2 łyżki maka ziemniaczana
- 15 g cukier waniliowy
- 1 duże jajo
Polewa
- 50g białej czekolady
- 2 łyżki soku z grejpfruta Sweetie
-
6
1h 30min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Orzechy podprażyć na suchej patelni, wystudzić.
Tortownicę o średnicy 24cm wyłożyć papierem do pieczenia. - Biszkopty, masło pokrojone w mniejsze kawałki, prażone orzechy zmielić 1min/obr 10 na mokry piasek. Wyłożyć na spód tortownicy, wstawić do lodówki.
- Wszystkie składniki na masę serową włożyć do naczynia miksującego, zmiksować 3min/obr.6.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 °C – góra i dół.
Masę serową wylać na spód z biszkoptów, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 45minut. - Polewa : czekoladę połamać na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej, pod koniec stopniowo dodawać sok z grejpfruta i intensywnie go wymieszać z czekoladą, aż powstanie aksamitna konsystejcja.
Kiedy sernik już wystygnie polewamy wierzch polewą i wstawiamy do lodówki do czasu, aż polewa stężeje.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
słodkie święta
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzfajny przepis. Na święta idealny.
fajny przepis
. Na święta idealny.